
LABOR DEPARTMENT: 

lUss i.lary Edna Cruzen, 
Commi ss i oner of Labor, 
Jeff erson Oity, ~issouri. 

Dear ~i ss Or uzen: 

In arriving at fee for inspection, 
only persons employed within building 
may be counted, and not those employed 
by same emplover in the yards, 

~ctober 7, 1 9 33. 

' 
o~ J'3 

1e are aoAnowledging receipt o! your letter i n ~ioh 
you inouire as follows: 

KHas the Labor and Industrial Inspect ion Department 
a right to col l ect i nspect ion !eee coYer ing t he 
number of employes working ins i de and outs i de of 
a r ail r oad bui lding - i.e. 

Tbe St. Louia-San Francisco Railway Company cla i m 
t hat ina.e.uehae they only had fiye employes work­
i ng within the building t hat they di d not have t o 
pe.y an i neoection fee coYeri ng t he 54 other employes 
working in t he yarde whose duty did not reauire 
them t o occupy any of t he buildings or shops 
inspected - they claim 

That according t o Law t he i nsoeotion fee s hould be 
based on t he men employed or found at wor k in the 
buildings or shop inspected, Kay I have your 
opinion on t his subject?• 

Section 1 3219 , R. s . ~o. 1929, orovidee as f ollowst 

~The commissioner proYided for i n this erticle shall 
be entitled to demand and rece iYe !roo the 03ner, 
superintenden~, manager or other per son i n charge of 
every establishment insoected , as provided by law, 
t he following f ee for each inspection made in accord­
ance with the provisionq of articles 4, 5, 6, a, 9 
and 10 , chapter 95, R. s. 1939 , or elsewhere aut horized 
or required of ea.id inspec:ttor by 1 aw t o be made: 1or 
t he inspecti on of every buil ding or shop in which 
t hr ee or less per sons are employed or f ound at wor k , 
t he sum of fifty cents; for t he i nspect ion of every 
buil ding or s hop in which more t han t hree and not 
exceeding t hirteen pe~sone are employed , the sum of 
one dollar • • • •.• 

You state t hat there are f ive people working i n t he 
building owned by t he St . Louis-San Francisco Ra ilway ao~pany. 
You also state t here are fifty-four people work ing i n the yards 
of th is Railroad who are not in any way employed in the building 
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and whose duties do no t require them to be in the bu i lding. Under 
Section 13219, R. S. Uo. 1929 , we understand t hat the fees are 
regulated by the number of persons employed or found at work 
in the bu ilding inspected . Ge do not underst and t his t o cean 
that you may include, for t he pur pose of arriving at the fee t o 
be charged , pe rsona employed by the same Company who nre working 
upon t he right-of-way or in the yards of the Railway Company. 
The fact t hat the Railroad Company may ha"Ye employed in i t s 
yards and along 1ts tracks a gr oup of men, is not to be consid­
ered in arriving at the f ee to be charged for t he inspection of 
a building owned or used by the Company. If employes of the 
Railroad Company who do not work in the building and Tihose 
duties do not requir e t hem to be in t he building can be included 
in arriving a.t the fee to be charged , then the question imme­
diately arise• as t o what employes are included and what are not. 
!be Railroad Compant es do haYe man empl oyed in t heir yards all 
along t he ir t racks . If t hose working in the yards in the 
1moediate vicinity of t he buil ding can be included, then it be­
oomee a problem ae to just what distanoe from the building the 
trackmen must work before t hey may be included i n t he enumer ation. 
Shall t hose employed within 100 yards be included and t hose not 
employed within 100 yards be excluded? .7e do not belieTe .t hat 
the Legislature intended t hat the fees be fixed upon suoh a 
basis. 

It is t herefore our opinion t hat u nder Section 13219, J . S. 
Ko . 1929 , that the fees for the inspection of ever y building and 
shop a re regulated according to the Persons emoloved or found at 
wort wi~hin t he building or shop inspected. Toe pux~ose of the 
Iaspeoti on Law is for the regulation of building• herein people 
work. There can be no connection between the condi tion or in­
spection of a building and employes whose dut ies do not requ ire 
thea to ent er such building, and who are not employed t herein. 
We believe, t he refore, taat when there are only five people 
employed within the building your f ee must be baaed upon that 
basis. 

Very t r uly yours, 

Assistant ! :torney General . 

APPROVED : 

Attorne y General. 

PIR:S 


