ELECTIONS: Stickers should be placed on
CONSTITUTIONAL CONVENTION: ballots voted for delegates to
BALLOTS: Constitutional Convention.

STICKERS:

November 19, 1942

lon., Dwight . Brown \
Secretary of State

Jefferson City, lMissourl / 2

Dear Sir:

This 1s in reply to your request for an opinion,
which is as follows:

"Inquiries have been received con-
cerning the amendment to Sec. 11607
(Laws 1941, p 364) which requires
black stickers over numbers on bal-
lots. It is aslked whether these
stickers are required in all the
city, school and township elections,
88 well as the county elections?
Also, whether they will be required
on ballots cast for delegates to the
constitutional convention at speclal
election which will be called for
the purpose.

"liay I be favored with your ruling?"

Un the question of whether sticlkers are required in
the city, school and township elections, I am enclosing
a copy of an opinion under date of Marech 6th, 1942, to
lir, Teters, Asslstant Prosecuting Attorney of Jasper
County, Missourli. I think this opinlion answers that
portion of your request.

Laws of lilssourli 1941, Sectlion 11607, which relates
to sticikers on ballots 1s as follows (p. 363):

"Lvery ballot shall be numbered in
munerical order in which receilved,
and it shall be the duty of the elec-
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tion judges, in the presence of

the voter, before any ballot 1s
placed in the ballot box, to cover
or conceal securely the identifying
mumber or numbers placed on the
ballot by placing over the number

or numbers, and pasting down, a
black sticker, which sticker is to
be two Iinches square with gumned
edges extending three-eights (3/8)
of an inch towards the center of

the square,so as to conceal but

not destroy, the number or numbers
placed thereon. Such stickers shall
be supplied to the election judges
by the County Clerk or Board of Llec-
tion Commnissioners of each county

or city, and no sticker shall be re-
moved except in case of contested
electlons, grand jury investigations,
or in the trial of all civil or crim-
inal cases in which the vliolations
of any law relating to electlons,
including primary elections, 1s under
investigation or at issue and then
only on the order of a proper court
or judge thereof in vacatlion. lio
judge of electlon shall deposit any
ballot upon which the names or init-
ials of the judges, as hsrsinbefore
provided for, do not appear.”

Section 11683, R. 5. lo. 1939, which relates to
election of delegates to a Constitutional Convention, pro-
. vides in part as follows:

"Whenever an election shall be called

to elect delegates to a constitutional
convention or an election called for the
purpose of ratifying a submitted new
Constitution, sald election shall be
conducted in the manner provided by law
for general elections and sald proposi-
tions shall be submitted, voted on, the
returns certified and the results pro-
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claimed in the manner provided by
law in case such propositions were
submitted at a general electlon;
except, that sald electlion shall
be conducted by two judges and two
clerks at each polling place, one
judge and one clerk to be selected
from each of the two partles which
cast the highest and the next high-
est number of votes for governor at
the last general election: # # - "

It will be noted that this section provides that the
ele ction for these delegates shall be conducted in the
manner provided by law for general elections. Since the
general election law requires the stickers to be used,
then it would naturally follow that these stickers should
be used for the election of delegates to the Constitutional
Conventlon.

CONCLUSION

It is, therefore, the opinion of this Department
that sticlkers should be used on the ballots which are voted
for delegates to a Constitutlonal Convention.

Respectfully submitted,

TYRE W. BURTON
Assistant Attorney-General
TB:CP

AFPROVED:

ROY WMeKITTRICK

Attorney-General



