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Dear Senator Quick: 
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This opinion letter is in response to your request for our 
interpretation of the meaning of certain language in Section 
260.805, RSMo 1986. In interpreting the statute, the 
fundamental rule is to ascertain the intent of the General 
Assembly from the language used and to give effect to that 
intent. Brown Group, Inc. v. Administrative Hearing Commis­
sion, 649 S.W.2d 874, 881 (Mo. bane 1983). 

Section 260.805 is one of four sections enacted by Senate 
Bill No. 754, 83rd General Assembly, Second Regular Session, 
entitled "An Act Relating to Waste to Energy Facilities". Such 
section provides: 

260.805. Electric suppliers to 
purchase electricity generated, rate 
allowable.--When any portion of a waste to 
energy facility is owned, operated or leased 
by a governing body, the electrical supplier 
serving the area shall be required to enter 
into long-term contracts to purchase the 
electricity generated by the waste to energy 
facility at the same rate the utility 
charges the governing body for energy used. 
Provided, however, that the rate paid by the 
electric supplier for such energy shall be 
such that no other customer class or classes 
shall ever directly or indirectly subsidize 
any part of the cost of owning, operating or 
maintaining the trash to energy facility, 
unless they receive a direct or indirect 
benefit. 
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Your first question asks: 

In the first sentence of Section 260.805, 
RSMo, does the phrase "the same rate the 
utility charges the governing body for 
energy used," mean the total charges from 
the utility to the governing body for 
electricity purchased from the utility 
including the rates for electric capacity 
which vary with the time of purchase, and 
the rate for electric energy actually 
consumed? 

We answer in the affirmative. The word "energy" appears 
no fewer than five times in Section 260.805. We believe that 
in each instance the word "energy" is used as a synonym for 
"electricity". Therefore, we believe that the quoted excerpt 
from the first sentence in Section 260.805 means the same rate 
(price) that the utility charges the governing body for 
electricity used by the governing body. 

Your second question asks: 

In the second sentence of Section 260.805, 
RSMo, what is meant by the phrase "directly 
or indirectly subsidize any part of the cost 
of owning, operating or maintaining the 
[waste] -to energy facility?" 

We believe that the quoted excerpt from the second 
sentence in Section 260.805, when considered in the context of 
the language immediately preceding it and immediately following 
it, means that no other customer class or classes shall ever be 
required to pay a higher price for electricity in order to pay 
for any part of the cost of owning, operating or maintaining a 
waste to energy facility, unless they receive a direct or 
indirect benefit from it. 

Your third question asks: 

Finally, in the second sentence of Section 
260.805, RSMo, does the phrase "direct or 
indirect benefits [sic]" to other customers 
or classes of customers include the societal 
benefits of more efficiently, economically 
and environmentally benignly treating wastes 
generated by residents of Missouri as the 
true test of whether such customers or 
classes of customers receive a direct or 
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indirect benefit from the waste to energy 
facility? 

We answer in the negative. We do not believe that the 
societal benefit of more efficient, economical or environ­
mentally benign treatment of wastes generated by residents of 
Missouri is the kind of "direct or indirect benefit" contem­
plated by the concluding clause in Section 260.805. By 
prohibiting subsidization of a waste to energy facility by 
customers or customer classes unless they receive a direct or 
indirect benefit from the facility, the second sentence in 
Section 260.805 recognizes that not all customers and customer 
classes will receive such a benefit. To conclude that all 
customers and customer classes of an electric utility will 
receive a benefit merely from the presence of a waste to energy 
facility at some location within the utility's service area 
would require the corollary conclusion that the second sentence 
in Section 260.805 was included with the intent that it should 
be wholly superfluous and without any purpose whatsoever, an 
intent we are unwilling to ascribe to the lawmakers. Unless a 
statute is incongruous or unintelligible, a court may not 
insert words into it nor delete words, for a court cannot 
presume that the legislature intended to use superfluous or 
meaningless words. Welborn v. Southern Equipment Company, 
386 S.W.2d 432, 436 (Mo.App. 1964). 

Very truly yours, 

WILLIAM L. WEBSTER 
Attorney General 
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