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Dear Ms. Hackwood: 

You have requested our legal opinion on the following question: 

Can a member of this Retirement System1 

who works until a retirement age and who com­
pletes all the service requirements in order 
to be eligible for a continuing benefit from 
the plan (i.e. age 55 with 15 years of ser­
vice), but who defers a payment of retirement 
benefit until a later date, receive credit 
for his unused sick leave in accordance with 
Section 104.601, RSMo? 

Section 104.601, RSMo 1982, states in pertinent part as follows: 

Any member retiring under the provisions 
of chapter 104 or any member retiring under 
provisions of chapter 169, RSMo, who is a 
member of the public school retirement system 
and who is employed by a state agency other 
than an institution of higher learning, after 
working continuously until reaching retirement 
age, shall be credited with all his unused 
sick leave as certified by his employing 
agency .... 
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Clearly, the provisions of Section 104.601 apply only to indi­
viduals who retire. Under Section 104.380, RSMo Supp. 1982, any 
member of the Missouri State Employees' Retirement System may re­
tire at the end of the month during which the member reaches normal 
retirement age, as normal retirement age is defined in Section 
104.310(23), RSMo Supp. 1982. Any member may also retire after 
attaining fifty-five years of age and having had at least fifteen 
years of vesting service. Section 104.400.1, RSMo Supp. 1982. 
Your question requires us to assume that the individual has satis­
fied the requirements for retirement. Therefore, we must determine 
whether an individual who satisfies the requirements for retirement 
but who defers retirement benefits until a later date may receive 
credit for his unused sick leave. 

At the outset we note that Section 104.335, RSMo Supp. 1982, 
authorizes vested system members to defer the payment of retirement 

-annuities. Thus, we-find a clear statutory basis for the deferral 
of payment of retirement benefits to which your question refers. 

Section 104.601 requires that a member work "continuously un­
til reaching retirement age, ... " Chapter 104 does not define 
the phrase "retirement age." The phrase "normal retirement age" 
is defined in Section 104.010(23) as follows: 

[T]he later to occur of the attainment of sixty 
years of age for patrolmen and sixty-five years 
of age for all other members, .or the completion 
of four years of creditable service; 

Since the phrase "retirement age" is used instead of "normal re­
tirement age" in Section 104.601, we may infer that the legislature 
intended a different meaning for "retirement age" than it estab­
lished for "normal retirement age." 

As set forth above, the statutes specify ages at which a mem­
ber may retire, dependent upon the member's years o"f creditable 
service. Therefore, we believe the "retirement age" for any given 
member would be th~ age at which the member may retire and begin 
receiving benefit payments immediately. 

Under our interpretation of the phrase "retirement age," an 
individual who attains age fifty-five having worked continuously 
for fifteen years will have worked continuously until "retirement 
age" for purposes of Section 104.601, regardless of when the indi­
vidual chooses to begin receiving retirement benefits. 
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CONCLUSION 

It is the op1n1on of this office that a member of the Missouri 
State Employees' Retirement System who works continuously until he 
or she is eligible to retire pursuant to Chapter 104, RSMo Supp. 
1982, is entitled to credit for unused sick leave even though the 
member chooses to defer the payment of retirement benefits. 

The foregoing opinion, which I hereby approve, was prepared 
by my assistant Sara Rittman. 

Very truly yours, 

~OFT 
Attorney General 
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