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Dear Commissioner Bradford : 

This letter is in response to your questions asking: 

1. Must the Office of Administration, pursuant 
to Section 207.025, RSMo 1978, make reimburse­
ments to counties for the additional compensation 
of Prosecuting Attorneys once per year only rather 
than monthly? 

2. If the answer to the above question is in 
the affirmative, t hen is the annual period 
referred to in the s tatute to be the state's 
fiscal year commencing July 1 and ending June 
30? 

3 . If the answer to the above question is in 
the negative, then what is the beginning and 
ending date of the annual periods? 

4. Can funds erroneously reimbursed by the 
Office of Administration be subtracted from 
future reimbursements to counties? 

5. If the answer is affirmative, is there a 
limit as to how many years in arrears the Office 
of Administration may utilize to calculate 
erroneous payments? 



The Honorable Stephen c. Bradford 

Subsection 8 of § 207 . 025, RSMo provides : 

For the performance of the additional 
duties imposed by this section, each prosecuting 
attorney in counties of the third and fourth 
class shall receive additional annual compensa­
tion of four thousand five hundred dollars; 
each prosecuting attorney in counties of the 
second class shall receive additional annual 
compensation of two thousand dollars; each 
prosecuting attorney in counties of the first 
class without a charter form of government 
shall receive additional annual compensation of 
one thousand dollars; each circuit attorney in 
cities not contained within a county shall 
receive additional annual compensation of seven 
thousand five hundred dollars. The additional 
annual compensation for prosecuting attorneys 
and circuit attorneys provided for in this section 
shall be paid with county funds or city funds; 
provided , however, that the state shall reimburse 
the counties or cities for funds expended for 
the additional annual compensation to the extent 
that incentive payments made to a county or city 
by the division of family services pursuant to the 
terms of cooperative agree.ments are insufficient 
to pay for the additional annual compensation . 
The governing body in each county or city shall 
submit a monthly billing to the office of admin­
istration listing the amount of incentive payment 
moneys received and listing the amount of money 
owing to the county or city as reimbursement 
for the additional annual compensation for the 
prosecuting attorney or circuit attorney . The 
office of administration shall pay such sum 
monthly from the amount of money appropriated 
specifically for such purpose by the general 
assembly . In the absence of a cooperative agree­
ment between the county or city and the division 
of family services, the additional annual compen­
sation provided for in this section shall be paid 
with county or city funds entirely and not with 
state funds. 

It seems clear that the governing body in each county 
that has a cooperative agreement with the division of 
family services is required to submit a monthly billing to 
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the Office of Administration listing the amount of incentive 
payment monies received and listing the amount of money 
owing to the county as reimbursement for the additional 
annual compensation for the prosecutinq attorney to be paid 
by the Office of Administration monthly from the amount of 
money appropriated for that purpose. 

It is our view that the Office of Administration is 
required to pay what is owing to the counties on a monthly 
basis but that in determining the amount which is due, t he 
incentive payments which have been made to the counties 
should be considered on a continuing, cumulative basis. 

In answer to your fourth question , we believe that 
funds erroneously reimbursed to the counties by the Office 
of Administration should be offset against future reimburse­
ments to the counties if the counties do not make payments 
to the state to adjust the accounts. 

In answer to your fifth question, we view the accounts 
as being current accounts within the purview of § 516.160, 
RSMo, which provides that in an action brought to recover a 
balance due on a mutual, open and current account, where 
there have been reciprocal demands between the parties, the 
cause of action shall be deemed to have accrued from the 
time of the last item in the account on the adverse side. 
It is, however, arguable in the absence of demands by the 
state that§ 516.120(2), RSMo, which relates to a five year 
period of limitations on actions created by statute other 
than a penalty or forfeiture, might apply. See State ex 
rel . Robb v. Poelker, 515 S.W.2d 577, 580 (Mo. bane 1974). 
There!ore, it would seem appropriate that demand be made 
upon counties which have been overpaid for the amount of the 
overpayments in accordance with the view we have stated 
herein, and action be expeditiously taken to adjust the 
overpayments, such adjustment including all overpayments 
made since such provisions of § 207 . 025, first became effective, 
July 1, 1977. 

Very truly yours , 

~ 
JOHN ASHCROFT 
Attorney General 
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