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The Honorable Robert B. Langworthy 
Linde, Thomson, Fairchild, et al. 
Attorneys for the Board of Election 

Commissioners -Kansas City 
City Center Square, 27th Floor 
Post Office Box 26010 
Kansas City, Missouri 64196 

Dear Mr. Langworthy: 
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This letter is in response to your question asking whether 
15 CSR 30-10.060(9) authorizes a board of election commissioners 
to use ballots cast in a general election to test the accuracy 
of new and unused automatic tabulating equipment. 

test . 

The rule to which you refer provides: 

(9) The election auth9rity may , at his 
discretion (at any time following a re­
count, or the last day to demand a re­
count if none is demanded), conduct an 
audit of any precinct or precincts . 

It is our view that this rule does not authorize such a 

Additionally, we note that although there is statutory 
authority for other tests, §§ 115.233 and 115.479, RSMo, there 
is no specific statutory authority for the test to which you 
refer . 

We conclude that the board of election commissioners does 
not have authority to us e ballots cast in a general election to 
test the accuracy of new and unused automatic tabulating equip­
ment. 

truly yours, 

JOHN ASHCROFT 
Attorney General 


