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The Honorable Stephen R. Sharp 
Prosecuting Attorney 
Dunklin County Courthouse 
Kennett, Missouri 63857 

Dear Mr. Sharp: 

This letter is in response to your question asking 
whether a dealer as defined in Chapter 301, RSMo, may 
operate with dealer's license plates a vehicle he has 
altered as a towing vehicle which he holds for sale. 
It is our view that subsection 3 of § 301.250 is appli­
cable. Such section provides~ 

The dealer plates may be displayed 
on any motor vehicle used by an employee 
or officer and owned by the manufacturer 
or dealer, but shall not be displayed on 
any motor vehicle or trailer hired or 
loaned to others or upon any regularly 
used service or wrecker vehicle. 

We believe that the above provisions are clear. However, 
the complete answer to your question also depends upon factual 
conclusions. That is, you have indicated that the dealer in 
question operates a wholesale automobile auction in Dunklin 
County and takes cars to different auctions around the area, 
including other states. The altered vehicles are one-ton 
trucks which have had a flatbed installed and also a hoist 
apparatus. These vehicles are for sale at any time and are 
used until they are sold. 

It is our view that from a factual standpoint the vehi­
cles, as altered, are clearly service vehicles. It is like­
wise our view that the vehicles are most likely "regularly used" 
within the normal meaning of that terminology as used in the 
quoted section. The question of the regular use of a vehicle 



The Honorable Stephen R. Sharp 

is generally addressed by the courts in cases involving auto­
mobile insurance. See, for example, Farmers Insurance Co., 
Inc. v. Morris, 541 S.W.2d 66 (Mo.App., K.C.D. 1976). ~ 
appears, however, that regular use of a vehicle is use which 
is not infrequent or casual but of a more permanent and recur­
ring nature. It is clear to us that the criteria to be used 
in determining whether there is such a regular use is not 
solely whether the vehicle is offered for sale. 

Clearly, we do not purport to determine factual situa­
tions in opinions of this office. The facts that you have 
given to us, however, appear to indicate that such vehicles 
are regularly used as service vehicles. Such being the case, 
it is our conclusion that the use of dealer plates on such 
vehicles is improper. 

Very truly yours, 

JOHN ASHCROFT 
Attorney General 
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