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Dear Colonel t1cNeal: 

This opinion letter is issued in response to your request 
for an official ruling on the following question: 

Under Section 105.270, RSMo Supp. 1975, are 
regularly scheduled holidays, vacation days 
and/or recreation days which fall during a 
period of military leave to be rescheduled? 

Section 105.270, RSMo Supp. 1975, reads in pertinent part: 

"1. All officers and employees of this state, 
or of any department or agency thereof, or of 
any county, municipality, school district, or 
other political subdivision, and all other 
public employees of this state who are or may 
become members of the national guard or of any 
reserve component of the armed forces of the 
United States, shall be entitled to leave of 
absence from their respective duties, without 
loss of time, pay, regular leave, impairment 
of efficiency rating, or of any other rights 
or benefits, to which otherwise entitled, for 
all periods of military services during which 
they are engaged in the performance of duty 
or training in the service of this state at. 
the call of the governor and as ordered by 
the adjutant general, and for all periods of 
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military services during which they are en­
gaged in the performance of duty in the ser­
vice of the United States under competent or­
ders for a period not to exceed a total of 
fifteen calendar days in any one calendar 
year." 

It is the opinion of our office, on the basis of this pro­
vision, that holidays and vacation days must be rescheduled but 
recreation days need not. (Recreation days are given to St. Louis 
City police officer$ in lieu of weekends because of the necessity 
of having police officers on duty at all times. An officer is en­
titled to six recreation days in each twenty-one day period.) We 
interpret regular leave to mean holidays and vacation days because 
on those days an employee receives a double benefit. He is paid 
but he is not required to work. If a holiday falls during an em­
ployee's military leave, he will still be paid but he will have 
lost his day off. In order to insure that the employee is not 
penalized for his military service, an agency must see that the 
holiday is rescheduled at some later time. On recreation days, 
however, an employee is not paid. Therefore, when a recreation 
day falls during a period of military leave, the employee has not 
lost a benefit he would have been entitled to if he were not on 
military leave. 

Therefore, it is our view that Section 105.270, RSMo Supp. 
1975, entitles patrolmen,of the St. Louis City Police Department 
each calendar year to a maximum of fifteen military days with full 
benefits. Any holidays or vacation days which fall dHring that 
period will have to. be rescheduled, but recreation days which fall 
during a period of military leave need not be rescheduled. 
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