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Honorable Daniel J. O'Toole 
State Repre~entative, District 55 
5082 Br.istol Rock Road 
Florissant, Missouri 63033 

Dear Representative O'Toole: 

This is in response to your request for an opinion on the 
following question: 

"If a t.eacher receives tenure and then in 
same school district takes job with admin-­
istration does he still ret~in tenure?" 

You have furnished no facts giving rise to your opinion 
request. Therefore, we shall assume that the administrative 
position taken by the teacher is that of principal or assistant 
principal. 

Section 168.104(4), V.A.M.S., provides in part as follows: 

" . Any permanent teacher who is promoted 
with his consent to a position of principal 
or assistant principal, or is first employed 
by a district as a principal or assistant 
principal, shall not have permanent status 
in such position but shall retain tenure in 
the position previously held within the dis­
trict, or, after serving two years as prin­
cipal or assistant principal, shall have 
tenure as a permanent teacher of that system. 11 

(Emphasis added) .... ~-· 



Honorable Daniel J. O'Toole 

Based on the foregoing language, a tenured teacher who . 
assumes a position as principal or assist.ant pr.incipal in the 
same school district retains his tenure. 

JOHN C. DANFORTH 
Attorney General 
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