
Honorable James F. McHenry 
Prosecuting Attorney 
Cole County 
Room 400, Courthouse 

July 11, 1974 

Jefferson City, Hissouri 65101 

Dear Mr. McHenry: 

OPINION LETTER NO. 169 
Answer by letter- Klaffenbach 
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This l e tter is in response to your question asking: 

"If a second class county has an agreement 
with the State under the State-Local Techni­
cal Services Act, Sections 67.330 to 67.390 
RSMo for the purchase of supplies and equip­
ment, is such county required to advertise 
for bids for supplies and equipment covered 
by such agreement." 

Section 67.360, RSMo, which authorizes the use of state pro­
curement services by the political subdivisions provides: 

"The political subdivisions of the state 
of Missouri are authorized to utilize such 
services as may be provided by the procure­
ment section of the state division of budget 
and comptroller, within the limits of the ap­
propriation of that state agency for this pur­
pose. The governing bodies of the state's po­
litical subdivisions may require all offices 
and individuals of their political subdivision 
to conform to the r equirements, as promulgated 
by the governing body of the political subdi­
vision involved in the purchasing agreement 
entered into with the state agency . Govern­
ing bodies of all political subdivisions of 
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t he state are her eby authorized to enter into 
agreements with t he state agency cove ring t he 
purchase of mat erials, supplies and equipment 
meeting their legal needs and are authorized 
to delegate to t he state agency such functions 
r e lating to t he purchases as shall be covered 
by the cooperative agreement with the state 
agency." 

The procurement section referred to is now within the Office 
of Administra tion by virtue of t he provisions of Section 26.300, 
RSt-1o 1973 Supp. 

Section 50. 760, RSMo 1973 Supp. , which is substantively sim­
ilar to r epealed Section 50.760, RSMo 1969 , as it relates to sec­
ond class counties, requires advertisement for b ids for purchases 
with exceptions relating to situations where supplies are exhausted 
or where because of t he peculiar na ture of the article or the amount 
required t he s ame may not be included in such advertisement for bids. 
Section 50.760 , however, is completely separate and apart from the 
"State-Local Technical Services Act ... 

Under Section 67.360 , it was t he intent of t he General Assem­
bly to allow centralized procurement of equipment and the like re­
quired by such political subdivisions through the state agency. 
When such political subdivision has entered into such an agreement 
with the state agency and has complied with the requirements for 
such purchases, Section 50.760 is not applicable and purchases may 
be made pursuant to Section 67.360 without bids. 

Yours v ery t ruly, 

JOHN C. DA.t.'lFORTH 
Attorney General 
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