
May 30 , 1973 

OPINION LETTER NO. 200 
Answer by Letter - Klaffenbach 

Mr. James S. McCle llan, Chairman 
Board of Election Commissioners 
City of St . Louis 
208 South 12th Boulevard 
St. Louis, Missouri 63102 

Dear Mr . McClellan: 

F l L E 0 
o{~O 

This letter i s in response to your opinion request asking: 

"Itlay ·persons eighteen t hrough twenty years 
of age be commissioned as Judges and Clerks 
of Elections (Section 118 .060(2), RSMo 1969 )? " 

Section 118 . 060 (2), RSMo, to which you refer, requires among 
other t hings, that such judges and clerks "must be citizens of 
t he United States and entitled to vote in the city at the next 
general election." 

The legal voting age in Missouri is now eighteen years of 
age or older. Twenty-sixth Amendment, United States Constitu­
tion. Section 118 . 030 (House Bill No. 1216, 76th General Assem­
bly, Second Regular Session) . 

Therefore, persons eighteen years of age or older may be 
commissioned as judges and clerks of elections under Section 
118 . 060 if t hey meet t he other requirements under that section 
and for voting at the next general election. 

Very truly yours, 

JOHN C. DANFORTH 
Attorney General 


