
June 23, 1971 

Honorable James E. Spain 
State Representative 
One Hundred Fifty-first District 
Bloomfield, Missouri 63825 

Dear Representative Spain: 

Answered by Letter - Mansur 
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This is in response to your request for an opinion from 
this office as follows: 

"Would you please furnis h me with an 
Attorney General 's Opinion concerning 
whether or not a corporate official hav­
ing the title, Chairman or the Board and 
Chief Executive Officer, can sign stock 
certificates under the provisions of 
Section 351.295 RSr-to. Would you also 
advise whether or not these signatures 
may be made by facsimile. " 

Subsequently to this request, you informed me your ques­
tion is whether the chairman of the board and chief executive 
officer of the oorporation may sign the certificates of stock 
instead of the president or vice president of the corporation 
and whether facimile signatures may be used by the president 
and vice president and other officers of a corporation men­
tioned in Section 351.295, RS~to. 

Section 351.295, RSMo 1969 , to which you refer, provides 
in part as follows : 



Honorable James E. Spain 

"1. The shares of every corporation organized 
under the laws of this state shall, except 
as otherwise provided in the articles of 
association or bylaws of such corporation, 
be represented by certificates signed by 
the president or a vice president and the 
secretary or an assistant secretary or the 
treasurer or assistant treasurer and sealed 
with the seal of the corporation. Such seal 
may be facsimile , engraved or printed. 
Where any such certificate is signed by a 
transfer agent or transfer clerk or by a 
registrar , the signatures of any such pre­
sident, vice president, secretary, assistant 
secre tary, treasurer or assistant treasurer 
upon such certificate may be facsimiles, 
engraved or printed • . •• " 

It is our view that under this s tatute, unless the corpor­
ation under the articles of association or bylaws has provided 
otherwise , stock certificates issued by the corporation are re­
quired to be signed by the president or vice president and sec­
retary or assistant secretary or treasurer or assistant treas­
urer and there is no provision or aut horization for the chairman 
of the board and chief executive officer of such corporation to 
sign such certificate instead of the pr es i dent or vice president. 

It is our view that under this statute, unless the certifi­
cate is to be s i gned by the transfer agent or transfer clerk or 
by a registrar, facsimile s i gnatures cannot be use d for the 
officers who are required to sign said certificates under this 
statute. 
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Very truly yours, 

JOHN C. DANFORTH 
Attorney General 


