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Dear Mr. Nor bury : 

This is in reply to your request for an opinion of this 
office as to whether a county collector in a third class county 
not having township or~anizations is authorized to deduct a 
commission for collectin~ watershed taxes. 

Section 278.250, RSMo Supp. 1967, provides for an organi­
zation tax and an annual tax for soil and water conservation 
subdistricts and the manner of collection thereof. This section 
reads in part as follows: 

11 5. The body having; authority to levy taxes 
within the county shall levy the taxes provided 
in this law, and all officials charged with the 
duty of collectin~ taxes shall collect the taxes 
at the time and in the form and manner and with 
like interest and penalties as other taxes are 
collected; computation shall be made on the re~ular 
tax bills, and when collected shall pay the same 
to the subdistrict ordering its levy and collection 
or entitled to the same, and the payment of such 
collections shall be made monthly to the treasurer 
of the subdistrict . The proceeds shall be kept in 
a separate account by the treasurer of the sub­
district and identified by the official name of 
the subdistrict in which the levy was made . Ex­
penditures from the fund shall be made on reauisition 
of the chairman and secretar y of the governin~ body 
of the district . 11 



i:lr . Lee Norbury 

Thus, the taxes levied must be collected by the county 
collector the same as other taxes, and when collected must be 
used for the listed specific purposes . There is no provision 
for payment of compensation or a fee to the collector in Section 
278 . 250 . 

The general rule is that compensation for a public officer 
must be specifically provided for by statute. No~away County v~ 
Kidder, 344 Mo. 795 , 129 S . W. 2d 857, 860 . 

Commissions for county collectors a re provided for in Sect ion 
52 . 260, RSMo Supp. 1967 , in part as follows: 

''The collector in counties not having; townshin 
organization shall collect and retain the follm·1in12; 
commissions for collectin~ all state, county, brid~e, 
road, school and all other l ocal taxes, includin~ 
merchants ' , manufacturers ' and liquor and beer 
licenses, other than back, delinquent and ditch 
and levee taxes, and the commissions constitute 
his compensation except in counties where t he 
collector is paid a salary in lieu of fees. 11 

It is our opinion that the taxes provided for in Sect ion 
278.250 come under the meaning of "all other local taxes." 

CONCLUSION 

It is the opinion of this office that a county collector 
in a third class county not having township or~ani zationr, is 
authorized to collect and retain a commission under Section 52 . 260 , 
RStJio Supp. 1967, for collecting taxes levied under Section 278 . 250, 
RSY!o Supp. 1967. 
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