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April 30, 1S·68 

Opinion No. 189 - Answered by 
Letter - Brannock 

Missouri State Board of Accountancy 
312 East Capitol Avenue 
Post Office Box 613 
Jefferson City, Missouri 65101 

Dear Sirs: 

FILED 

We have your request for an opinion, in which the second 
question you ask is as follows: 

"2. Must the Board of Accountancy require 
a person holding a CPA Certificate issued 
by another state to obtain a Missouri Certif­
icate through reciprocity and an annual 
permit to practice if such person is 
engaged in public accounting in the State 
of Missouri by reason of being employed 
within the state by a public accounting 
firm or an individual practitioner? 
About a year ago the Board was informed 
verbally by Mr. Donald L. Randolph, of 
your office, that such a person would be 
required to obtain a reciprocal Certificate 
and an annual permit in order to avoid 
being held in violation of the Missouri 
Accountancy Law . Based upon this advice, the 
Board directed a letter {copy of which 
is enclosed) to all public accounting 
firms in the state. In the enforcement 
of its position, the Board believes it 
desirable to obtain a written ruling from 
your office on this matter." 

A copy of your notice of November 22, 1967, to all public 
accounting firms attached thereto is as follows: 



Missouri State Board of Accountancy 

"To All Public Accounting Firms: 

The attorney general of the state of 
Missouri has informed the Missouri 
State Board of Accountancy that a person 
holding a c~rtif~ed public accountant 
certificate from another state who is 
employed in public accounting in 
Missouri is in violation of this state's 
accountancy law if he does not hold 
a Missouri certificate as well. 

If you have such a person in your 
employ, the board would appreciate it 
if you would have him apply for a Missouri 
CPA certificate by reciprocity." 

This office issued Opinion No. 204, answered by letter 
(Randolph), dated July 1, 1964, which we believe answers your 
question. It will be noted that Chapter 326, RSMo 1959, has 
been supplemented by Chapter 326, RSMo Supp. 1967. However, the 
contents of Chapter 326, RSMo Supp. 1967, pertinent to your 
question, have not materially changed the section, so said 
opinion is responsive to your question. 

A copy of said opinion is attached hereto. The concluding 
sentence therein, " ••• In short, a person does not become 
exempt from the ope:r"a tion of Chapter 326 simply by acce-pt1.r 1; 
employment in an accounting firm.", is particularily applicable. 

AB:lch 

Yours very truly, 

NORMAN H. ANDERSON 
Attorney General 

Enclosure: Op. 204 - 7 -1-64 - Berry 
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