
September 8 , 1966 

OPINION NO. ij62 
Ansuered by Letter-­
Peterson 

-----
' F\LED 

Dr . L. ~1. Garner , l-1 . D. 
Acting Director ~ b~ 
Division of Health 
State Office Building 
Jefferson City , Missouri 

Re: Trustees- -County Health Center 

Dear Dr. Garner : 

This will acknowledge your letter dated September 2 , 1966 , in 
which you asked whether or not a person who files for the position 
of trustee for a county health center must be a resident of the 
county in which the filing is made. 

It is assumed that your reference to county health center is 
that provided for in Chapter 205 , RSf.1o Cum. Supp. 1965. \·le direct 
your attention to Section 205.031, paragraph 1 , supra, which states 
as follows: 

1. The county court shall appoint five trustees 
chosen from the citizens at large with reference 
to their fitness for such office . all residents 
of the county, not more than three of the trus­
teeG to be residents of the city , town or village 
in which the county health center is to be located , 
who shall constitute a board of trustees for said 
county health center. ' (Emphasis Added . ) 

The provision in the above quoted section that the trustees be resi­
dents of the county applies equally to persons running for such office 
in addition to those appointed pursuant to Section 205.031 , paragraph 
1 , supra. 

Since your letter of the above date did not indicate that the health 
center invol ved was composed of more than one county , this office does 
not pass on that question. 

UAP/jlf 
cc :MR. R~AA ~mnn~ 

Very truly yours , 

NORMAN H. AllDERSON 
Attorney General 

by 
William A. Peterson 


