
CHAUFFEURS LICENSE: It is unlawful for any person to display 
or permit to be displayed, or to have in 
his possession any chauffeur's license or 
motor vehicle operator's license Y~owing 
the same to have been altered by the 
affixing thereto of a decal. 

MOTOR VEHICLE OPERATORS 
LICENSE: 

DECAL: 
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FILE 0 
Mr. Paul M. Peterson, General Counsel 
University of Missouri ~$~ 1 Tate Hall 
Columbia, Missouri 

Dear Mr. Peterson: 

This is in response to your letter of March 28, 1966, re­
questing an official opinion of this office. 

Essentially the question raised by your letter concerns 
the legality of attaching a small decal to a motor vehicle 
operator's license by an individual who wishes to make a gift 
of his eyes to the Lion's Eye Tissue Bank. 

Section 302.220, RSMo 1959, reads in part as follows : 

"It shall be unlawful for any person to 
display or permit to be displayed, or to 
have in his possession, any chauffeur ' s 
license or motor vehicle operator's 
license kno\'ting the same to be ficti-
tious or to have been cancelled, suspended, 
revoked or altered; * * *" (Emphasis ours) 

The verb 11alter" is defined at C.J.S., 898, as follo'\lts: 

"To add or diminish to cause to be dif­
ferent in some respect to change; to 
change in some respect either partially 
or wholly; to change or modify the form 
or character of a thing without chang­
ing its identity; * * *fi (Emphasis ours) 

It is apparent that placing the proposed decal on the 
license would constitute an addition within the meaning of the 
foregoing definition. 



Mr. Paul M. Peterson 

The addition of the decal to the license would not consti­
tute a material change, however it would vary and add to the 
appearance of the license to a marked degree. Likewise it would 
add information to the drivers license not expressly provided 
for or authorized by statute. (Section 302.171 and 302.181, 
RSMo 1959) We believe that this change in appearance would 
cons~itute an alteration of the operator's lieense. 

We note that Section 302.220 does not prohibit the altera­
tion of motor vehicle operators licenses, but· said Section does 
declare the possession, display or permission to display a 
license that has been altered to be unlawful. 

CONCLUSION 

Therefore, it is the opinion of this office that it is 
unlal'lful for any person to display or permit to be displayed, 
or to have in his possession any chauffeur's lieense or motor 
vehicle operator's license knowing the same to ·have been 
altered by the affixing thereto of a decal. 

The foregoing opinion which I hereby approve was prepared 
by my Assistant, Mr. Jerome Wallach. 


