
OPINION NO. 404 
Answer by letter 
(Murphy) 

November 24 , 1965 

Hbno~able WU~iam V. HG&rtel 
Prosecuting Attor.ne,v 
County Court House 
Bolla, Uissouri 

Dear Mr. Hoez'tel: 

FiLE D 

4- t? 

We have y-our letter ot October 28. 1965 1n which ,-ou request 
an opitdon o~ this office on the constxwuction of the opet'8.t1ng 
autho""ty ~nted by the Public Service Commission to a certain 
motor carrier. Tbe terms of the Pub lie Service Oommi.ssion cert1-
t1cate granti~ng the authority here in question are as follows: 

COMMON CARRIER, Im'RASTA~ x:RRmULAR~ 

With authority to transport con:mod1t1es i.n bulk in dump 
trucks between all points and places With~ 50 miles of 
Sweet S_s,ringa, M1suour1, also between all points in 
Missouri tor road, bridge, revetmentt cUke, levee and 
ai.J>port contrao'tors only • 

Such service is autho~ized 1rreapect1ve ot the locat~on 
o~ such points on the routes of regul,tu' route carriers o 

We understand trom your letter that the holder of the above 
quoted e«rt1f1cate has been engaged 1n hauling asphalt tor a con­
tractor who is presentJ.~ occupied 1n the construction ot a private 
pa.rld..ng lot. 

The power to ~gulate the conduct of the intrastate motor 
carrier business and to issue certit1catea or convem.ence and 
necessity thoref'or ~s lodged by Mlueouri law solely in the Pub~1c 
Swv1c~ Commission (See gene:"ally Chapter 387 RSMo 1959). Por 
thia reason we have i)hought it advisable to coMulif with the 
Commission on the question WbJ.eh 70u preaent. We have l3een tur­
n1shecl with a cow ot a letter from the General Counael or the 
COIIJI:dssion s'-ving his opinion aa tc the construction ot the above 
quoted author1t,". '1'b.e relevant portion ot that letter 1a ae 
f'ollowea 



HonGrable WUliam V. Hoertel 

" [ I] t would seem tlla t t he 'l'rucld.rlg Company ha:a autltori t:r 
to haul tor a contract or in the cons~~ct1on ot roads 
anyplace i n the State or Missouri but it does not appear 
that t heir authority woul d cover a contract fo1• the con­
struction ot a parking lot." 

Since tllis certificate was i3suad by the Public Service Com• 
mission ue are incl~ned to defer to the interpretation placed upon 
it by the Commission's Chief Counsel. Further, this interpretation 
is in accordance with the general rule expreaa~d. by the maxim 
1nclus,.o un1ua eat axclusio a:!.tt:rius", that ia, the inclusion ot 

one person or thing !s the ex~luaio11 of all other&. 

For the-=se reasons I ahara tll.e view ot the Publ1 c Service com­
mission that t he operation here i n queatj,cn is in excesa of t he 
quoted cert1t1cate ot authority. 

Ve%7 truly yours, 

NORI(AN H. ANDERSON 
Attor&ey General 


