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State Board of Barber Examiners 
131 Capitol Building 
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Dear Mr. Burtona 
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This letter is in answer to your request tor an opinion 
of this office on the question which you have stated as 
follows a 

"tJndet- Section 328.127 it states 'Any 
graduate or a barber school or college 
who ta.ils to register as an apprentice 
w1th1n three years after certification 
er who taUs to complete the requ.ired 
eighteen months apprenticeship during 
the three year period or registration; 
1D87 be registered as an apprentice in 
good standing by showing to the satis­
faction or the :Board t ' 

"As an example, would an apprentice in 
two years from graduation have three 
,-ears longer to serve the eighteen 
months apprenticeshflp or is he required to 
serve the eighteen months in the three 
year period tram the date ot graduation 
or school. In either caseJ does the 
apprentice also have to pass the exam­
ination in said period, or just complete 
the required eighteen months appren• 
t1ceah1p." 
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Section 328.o8o RSJio 1959, prov~des tor the issuance by 
the Boara ot Barber Bxaminers to a graduate of a barber sGhool 
or a certificate ot registration entitling him to practice 
barber:1.ng 1n this etate. 'l'h1s section requires, among other 
t~a, that tbe applicant be a registered apprentice in good 
standing at the time of application. 

section 328.127 RSMo 1959, provides that a graduate of a 
barber school who taUs to register as an apprentice within 
three years after certification, or Who tails to complete the 
eight~en months ot apprenticeship during the three-year period 
ot registration, muet satiaf'y certain enumerated further 
requirements in order to be registered aa an apprentice in 
good standing. 

Under Section 328.123 RSMo 1959. a barber school graduate, 
after he baa been certified to the Board of Barber Bxam1nera 
as havtng completed a oourae or atu<lY' in a barber school purauant 
to Section 328. 120 RSJio 1959, is allowed tbl'ee years within 
which to register as an apprentice. After he has registered as 
an apprentice, the graduate 1a allowed another three yeara 
within which to complete the eighteen months apprenticeship 
required ror certification by the board. 

'l'b.eretore, in the exa.q>le g1 ven in yo-ur inqu1J7, an 
apprentice who register$ aa an apprentice t~o years atter grad­
uation haa three more years within wlUch to serve the eighteen 
months ot apprenticeship under Section 328. 123 supra. and ia not 
required to serve the eighteen months 1n the three--year period 
atter the date of graduation rrom the school . 

Further, an apprentice must pass the examination ~e­
requ1site to certification to practice barbering 'Wh~le: he 
18 a registered apprentice 1n eood standing at the time of 
application. ! Section 328 .080(4). 

It he fails to eomplete the eighteen months of apprentice­
ship duT"ing suoh three year registration period, he rr.rq be 
registered as an apprentice 1n good standing under proviaions 
ot Section 328 .127 supn. 
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Yours very truly, 

HORMAN H. AIIDIRSON 
Attorney General 


