March 31, 1964

Opinlon No. 75 Answered by Letter
(Eichhorst )
FILF
Mr., Proctor N. Carter
Director 5_ |
Division of vwelfare |

Jefferson City, Missouri
Dear Mr, Cartem

R S

This is in answer to your letter reguesting ln oplnion
of this office aa to whether or not the dmfn
medicines from & ician and atloom:g
charge falle wit the prohibitien
"physician's fees” m Subsection 6 of Section 150,

Cum, Supp. 1963,

The subsection reads as follows:

"Any individual entitled to receive care

oy services under this section may obtain

such care and services from any provider

of services with which an agreement iz in

effect under this section and which undere

takes to provide him sueh care and services,

but such agreement shall not include the

:.v-nt of the attending physician's fees
zmtulmmnmmmﬁ

as authorized by the division of welfare,

This mhuet.ton prohibits the payment of the "attending
physician's fees". lHowever, there is no prohibition of the
fln.n of charges for physiclan's services., The limiting

used in the statute of "physician's fees” shows a legls-
lative intent to prohibit oaly the payment of the doctor's pro-
fessional examination and attendance « This 1
lr'dn?m&w ““g:?hur‘u“ﬁ“g‘tm 4 o
o 3 or may or may t
the patient to procure, Indeed, the fi of his own pre-
uri tions is a distinct service that may porfomd by the

siclan as provided for by Section 333.010. 1956,
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Therefore, it is the opinica of this office that the cost

of drugs, r with a nominal handl charge of $1.00 paid
to an attend physician who ¢um‘ﬁ- own drusl, is not to
be considered physiclian's fees” as that tem 18 used in Sub-
section O of Section 208.150, R8Mo Cum, Supp. 1963,

Yours very truly,

THOWAS ¥, FAULYETON
—— Attorney General



