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Carrollton, Missouri

Dear Sir:

This opinion is given in response to your letter of
January 11, 1963, requesting an official opinion of this
office., You inquire,

" v s+ « @8 to (the) maximum amount

an ex officio collector may retain of
taxes collected in counties under town-
ship organization."

Your inquiry is twofold. First, whether Section 52.270,
RSMo 1959, limiting the fees and compensations on current
taxes allowed to be retained by collectors, is applicable to
the ex~officio collector of Carroll County. 3Second, whether
Section 52.250, RSMo 1959, providing for compensation for
mailing certain statements and receipts, applies to the exe
officlio collector of Carroll County.

We are informed that Carroll County is a county of the
third class with township organization.

Section 54.280, RSMo 1950, provides that in township
organized counties the county treasurer shall be ex~officio
ecollector. Conversely, ex~officio eollcotom only exist in
township organized counties. Section 54,320, RSMo 1950,
provides the rate of compensation for ex-officio collectors.

Seetion 52.260, RSMo 1950, provides, "The collector in

counties not ha _;_orel'a.t_ﬁ_l_;;._?'g shall collect and
retain the f oﬂ%g%*iom (Emphasis added.)

Thereupon Section 52.260 sets out 14 elaguﬂ.utiom based
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upon "the total amount levied for any one year." We are
informed the total amount levied in Carroll County would be
within the limits of classification (13).

Section 52.270, RSMo 1959, provides, "No collector or
ex~officio collector in the classifications indicated in
subdivisions (1) to (13) of section 52,260 is allowed to re~
tain commissions and fees provided thereby in any one year
in excess of the following amounts: * # # in any county coming
within the provisions of subdivision (13) of section 52,260,
not more than five thousand five hundred dollars., . . ."
(Emphasis added.)

Since ex-officlo collectors only exist in township
organized counties, the words "not having township organiza-
tion" effectively exclude ex-officio collectors from applica~
tion of Section 52,260, RSMo 1959. Section 52.270, RSMo 1959,
by express terms does apply to ex-officio collectors. However,
Section 52,270 refers to the collectors and ex-officio collecs
tors in the classifications indicated in Section 52,260. This
reference to the classifications of Section 52.260 seemingly
creates a conflict between the sections which is the subject
of our present inquiry. Seemingly Section 52.270 provides for
the maximum compensation of ex-officio collectors who come
within the rate classifications of Seetion 52.260, whereas
Section 52.260 does not apply to ex-officio collectors.

Statutes are presumed not to be in confliect. Rules of
construction require that seeming conflicts be reconciled.
All parts of a statube are to be construed in harmony, giving
effect to every part if possible by reasonable construction.
State v. Carolene Products Co., Mo., 144 SWad 153, 155; State v.
g;geagsﬁo., 14 sSW2d 990, 1001; State v, Crouch, Mo., 316 SwWzd

» -

The seeming conflict here can be reconciled. Section
52,260 is twofold. First, it sets out certain classifications
of counties, and second, uses these classifications as a scheme
for setting out the rate of compensation of collectors in other
than township organization counties (Section 54.320 sets out
the rate for collectors in township organization counties,
1.e., ex~officio collectors.) Section 52.270 expressly sets
out the maximum limit of fees and compensation on current taxes
to 2ll collectors «- in township atlon counties or other-
wise. As a scheme for setting out se maximum limits, Section
52 .270 borrows by reference the classification of counties
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provisions set forth in detail in Section 52,260; it does not
borrow the rate provisions.

In other words, Sections 52,260 and 54.320 set out the
rate of compensation for collectors and ex-officlo collectors,
respectively. Section 52.270 sets out the maximum fees and
commissions on current taxes to be retained by both collectors
and ex-officio collectors. This conclusion is evident when
the legislative history of Sections 52.260 and 52,270, RSMo
1959, is analyzed.

Both Seections 52,260 and 52.270 were reworded by the
Legislature in 1959 (Laws 1959, S.B, No. 62). Section 52.270
prior to 1959 provided:

"® # % no collector, * * * ghall be
allowed to retain commissions and fees
in any one year in excess of the follow-
ing amounts: * # #, "

and also contained the following proviso:

"e e vided, however, that this section
shall noE apply to any county adopting towne
ship organization, so far as concerns the
rate of per cent to be charged for collecting
taxes, but shall apply to counties under towne
ship organization so far as to limit the
total amount of fees and commissions which
may be retained annually by the county treas-
urer and ex officio collector for collecting
taxes in such counties; * # & "

Section 52.270, RSMo 1549,

This grovioo was added in 1933 (Laws of Missouri, 1933,
pP.P. 454, 456) to a former revision of this statute, viz.,
Section 9935, RSMo 1929, Section 11106, RSMo 1939. Section
11106 contained the provisions of what became both Sections
52,260 and 52,270, RSMo 1949, The w of the above-
quoted proviso was unchanged when the 1939 section was divided
into two separute sections by the 1949 revision thereby leav-
ing the entire proviso, quoted supra, in Section 52.,270. In
other words, the proviso, applicable to the whole original
section, was left unchanged in a mere part of the original
section by the 1949 revision.
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The knowledge that Sections 52,260 and 52,270, RSMo
1949, were formerly one section gives meaning to otherwise
meaningless words of the quoted proviso. Where it is stated
"this section shall not apply to any county adopting town=
ship organization so far as concerns the rate of percent to
be charged for collecting taxes * # #", obyiously "this
section” refers to that part of Section 11106 that became
Section 52,260, RSMo 1949, since there is no provision whate-
soever in the part of Section 11106 that became Section
52.270, RSMo 1949, for the rate to be charged, the rate pro-
visions being solely in Section 52.260, RSMo 1949, Where it
is stated "this section * # * shall apply to counties under
township organization so far as to limit the total amount of
fees and commissions which may be re anmually by the
county treasurer and ex officio collector for collecting taxes
in such counties; * * #" it is obvious that here "this
section" refers to that part of Section 11106, RSMo 1939,
which became Section 52.270, RSMo 1949, since only that part
provides for limitation of commissions to be retained.

Apparently the Legislature in 1959 recognized the need
for correcting the 1949 revision and therefore removed the
proviso discussed supra from Seection 52.270 and properly
divided its application. The substance of the proviso appli-
cable to Section 52.260 as explained supra was zropcrly added
to Section 52.260 by the words, "in counties not having town-
ship organization.” Thereby clearly indica that the rates
set out in Section 52.260 do not apply to ex-officio collectors
of township organization counties which had, of course, been
the law all along set out by the proviso although confused by
the 1949 division of former Section 11106, RSMe 1939. Also,
the substance of the proviso which proporiy referred to Section
52.270 was attached by other terms to that section. Where the
former statute 52,270, RSMo 1949, provided "no collector # # #
shall be allowed to retain commissions * # # in excess of the
following amounts: #* * #¥'gnd then by the proviso also applied
the limits to ex~offlicio collectors, the 195% amended statute
was made expressly applicable to uli collectors by the opening
line, "No collector or ex officio collector * * # is allowed
to mt’.!.n commissions ¥ ¥ ¥ In excess o *." (Emphasis
added.

In sum, the 1959 amendments of Sections 52,260 and 52,270
did not change the law but merely properly reworded the 1949
revision. Section 52.270 setting forth the maximum fees and

b
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commissions on current taxes to be retained by Loth collectors

and ex-officlo collectors continues to apply to the ex-officio

g:llcctor of Carroll County. Stete v. Ludwig, Mo., 322 Swad
1.

As to your second inguiry, viz., whether Section 52,250,
RSMo 1959, applies to the ex-officio collector of Carroll
County:

Section 52.250, R3SMo 1959, provides:

" # % ® gollectors in third class counties
shall receive one~half of one per cent * # #
of all current taxes collected * #* # g5 com-
pensation for mailing sald statements and

receipts.” (Emphasis added.)

Obviously the phrase "sald statements and receipts"” has no
independent meaning but refers to some other statutory pro-
vision, The referred to provision is Section 52,230, RSMo
1959, which provides:

"Bach year the collectors of revenue in
a%lt;:oozza.thir: and fourth class counties
o 8 s DO towns aniza-
Sien, sheil anil 6 aiT Felict tommees
a t fifteen days prior to delinquent
date, a statement of all real and tangible
personal property taxes due and assessed on
the current tax books in the name of the
taxpayers, Collectors shall also mail tax
receipts for all taxes received by mail,"
ozhphan:l.s added.

Section 52.250 cannot be read without reference to 52,230,
The sections are dependently related and the exclusion of town-
ship organized counties in Section 52.230 necessarily applies
to Section 52.250.

CONCLUSION

It is therefore the conclusion of this office that the
1959 amendment of Sections 52.260 and 52.270 reworded but did
not change the application of those sections and that Section
52.270, RSMo 1959, sets forth the maximum fees and commissions

-
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on current taxes allowed to be retained by both collectors
and exsofficlo collectors and continues to apply to the
ex=officio collector of Carroll County.

It is further the conclusion of this office that since
Carroll County 1s a townshilp organized county and such coun=-
ties are excluded from the aiglication of Sections 52.230 and
52.250, RSMo 1959, that Section 52.250 does not apply to the
ex=officlo collector of Carroll County and therefore he is
not entitled to the additional compensation therein provided.

The forego opinion, which I hereby approve, was pre-
pared by my Assistant, Louis C. DeFeo, Jr.

Yours very truly,

THOMAS ¥, EAGLETON
Attorney General
LCDeF:1%;nl



