BONDS: The bond of the county collector of second
class counties shall be fixed as provided

COUNTY COLLECTORS: in Subsection 1 of Sectlon 52,020, RSMo
1959, within the limits provided in Section
52.360.
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Honorable Don E. Burrell
Prosecuting Attorney
Greene County
Springfield, Missouri

Dear Mr, Burrell:
This is in answer to your letter of January 10, 1963,

requesting an opinion of this office on the following
matters:

"Qur County Court has received a letter
from W, T. Scott, Supervisor, County De-
partment of Revenue, this letter purports
to say the County Collector must put up a
bond in the amount of the sum of the col-
lections for the month of December 1961
plus 10%. Along with this letter he sends
us the bond form #27, and on the second
page of this bond form, it provides that
if the County Court has applied the 'De-
pository Law' to the County Collector,
then the bond may be considerably reduced.
The exact language is as follows, 'it is
made in a sum equal to one-fourth of the
largest total collections made during any
one month of the year immediately pre-
ceding his election plus 10%.'

"In arriving at this figure, do you take
the total collections for the month of
December and add 10f of that figure to
that figure and then divide by four, or
do you take the total collections in the
month of December, divide it by four and
then add thereto the sum of 10§ of the
collections for December,
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"Also in reading RSMo 59, section 52.020,
I find a provision as follows, 'no collec~
tor shall be required to give bond in ex~
cess of the sum of $750,000.00,' and I do
not find where this provision has ever
been repealed.

"Naturally, our County Court is anxious to
reduce the bond premium as much as possible,
and I would much appreciate your opinion on
No., 1 the method of computing the amount of
bond outlined above, and No. 2 whether or
not the $750,000,00 limitation is applicable
to Greene County, a second-class County,"

Section 52,020 RSMo 1955 provides:

"1, BEvery collector of the revenue in the
various counties in this state, * # * before
entering upon the duties of his office, shall
give bond and security to the state, to the
satisfaction of the county courte, * # # in
a sum equal to the largest total collections
made during any one month of the year pree
ceding his election or appointment, plus ten
per cent of the amount; but no ecollector
shall be required to give bond in excess of
seven hundred and fifty thousand dollars, * * #

"2, In all third and fourth class counties
the eounty court may require the county col-
lector to deposit daily all collections of
money in the depositaries selected by the
gounty court * #* ®#, If daily deposits are
required to be made, the county courts may
also require that the bond of the county col-
lector shall be in the sum equal to one-fourth
of the largest amount collected during any one
month of the year immediately preceding his
election or appointment, plus ten per cent of
the amount, * # "

Section 52,380 RSMo 1959, relating to class two counties,
provides:

"From and after the taking effect of this
section the bond of the county collector
in all counties herein included shall be
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not less than fifty thousand dellars nor
exceeding seven hundred and fifty thousand
dollars, the amount of said bond to be
fixed by the county court, * * *."

There seems to be some conflict between Sections 52.020
and 52,380 inasmuch as Seetion 52,020 prescribes the method
for determining the amount of the bond of the county collec-
tor for &ll ecounties, whereas Section 52,380 provides that
the amount of the bond of county collectors in counties of
the second class shall be fixed by the county courts. Section
52,380 sets a lower limit of $50,000, and both sections set
an upper limit of $750,000.

Prior to 1959, second c¢lass counties were included in
what 18 now subsection 2 of Section 52,020, which provides
that the county courts of third and fourth class counties
may require dally deposits by the county collector and, if
s0 required, may reduce the bond of the collector accordingly.
However, the confliet was still present as this provision also
prescribed the method of computing the amount of the bond and
did not leave it to the discretion of the county court in
second class counties.

The statutes were passed to insure that the public is
adequately protected against any mismanagement of funds by
the various county collectors, and the methods of determining
the amount of the bonds sufficient to protect the publie were
prescribed for all counties.

In construlng statutes which appear to be in conflict,
the court must harmonize such statutes, if possible, with the
general legislative purpose and give force and effect to each.
State v. Crouech, 316 SW2d 553. It is not reasonable to be-
lieve that in Section 52,380 the lLegislature intended to
except class two counties from provisions of Section 52.020
and allow the county courts of such counties almost unlimited
discretion in fixing the amount of the bond of the county
collector., It is our opinion that the bond of the county
collector of counties of the second class must be determined
by the method provided by subsection 1 of Seetion 52.020.
However, the bond may not be less than $50,000 nor in excess
of $750,000.

In answer to your specific questions, Greene County as
a second class county, does not come under subparagraph 2 of

-y -
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Section 52,080, and the method of computing the bond under
this section is not applicable to your county. The bond
form sent to you is the same as that sent to all counties
and therefore includes the provisions relating to the
depositary law applicable to third and fourth class countles.
The bond of the County Collector of Greene County must be
computed in accordance with Section 52.020, subsection 1,
and may not be in excess of $750,000 nor lower than $50,000,

CONCLUSI!

Therefore, it is the opinion of this office that the
bond of the county collector of second class counties shall
be T'ixed as provided in subsection 1 of Seection 52,020, RSMo
1959, within the limits provided in Section 52, .

The foregoing opinion, which I hereby approve, was pre-
pared by my Assistant, John H, Denman,

Very truly yours,

THOMAS F. EAGLETON
Attorney General
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