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December 27, 1962 j 5/2/

H, M. Hardwicke, M.D.
Acting Director
Division of Health
State 0ffice Bulilding
Jefferson City, Missourl

Dear Dr. Hardwicke:

You inquire as to whether Chapter 195, R3Mo 1959, permits
the sale of more than two fluid ounces of the described prep-
aration to an individual for use by several members of his
famlly when the apothecary making the sale can by reasonable
diligence ascertaln that the request 1s made in good faith,
and further that records are maintained as required by Sec=-
tion 195.090-0.

We have located no appellate court case which answers
this question. However, we belleve that the question which
you submlit must be answered in the affirmative., We do not
believe that the legislature could possibly have had in mind
requiring small chlldren to make their own purchases. At the
same time the legilislature did not prohibit sales for the use
of children., So, 1f children are permitted to use these prep-
arations, 1t must necessarlily follow that their parents and
others similarly situated must be permitted to make the pur-
chases under the circumstances above indicated, We believe
that this conclusion is supported by Paragraph 2(1) of Sec~
tion 192.080, RSMo 1959, wherein it prohibits a sale if the
seller "knows, or can by reasonable diligence ascertain,"
that such sale will provide the purchaser with an excesslive
amount of the drug involved.

Yours very truly,

CBrap



