
CORONER' S INQUEST: Each juror attending a coroner ' s in­
quest shall receive the sum of $3 . 00 
per day. 

JURORS: 

FIL E , March 20 , 1957 

6 I 

Honorable ·• H. s. O' Brien 
Prosecuting Attorney 
Jefferson · County 
Hillsboro, Hiasouri 

Dear Sir: 

Your recent request for an official opinion reads: 

"RE: Official Opinion Interpret­
ing Section 494.170 R.S.H.l949, 
•Fees of Jurors ' 

"I have been asked by the Coroner 
of Jefferson Co~~ty to request an 
official opinion from your office 
concerning t he above captioned 
statute. 

WBy way of expl anation may I fir st 
state that quite frequently when 
death occurs late at night and the 
circumstances cause the office of 
the Coroner to take action, a coro­
ner's jury is summoned and they then 
view the body in the condition in 
which it has been round . Tnereatter, 
dependinc upon the circumatancea the 
coroner either requests an autopsy 
be made or permits the body to be e~­
balmed and prepared for burial. In 
these instances the jury is then ex­
cused and 1iirected to report back at 
whatever later time may be selected 
for the holding of an i nquest. Oc­
ca5ionally it develops at the inquest 
that additional investigation ia re­
quired, in which ease the jury would 
again be excused and directed to ap­
pear at a later date for the continu-



Honorable w. H. s. O'Brien 

ance of t he inquest. 

"It has been the practice that the 
jury ttould be s\lorn immediately be­
~ore their viewing of the body. 

"My request is as follows: 

"l, In tho event that a coroner's 
jury is called and sworn for the 
purpose or viewing a body , and ia 
later reealled to com~lete the i n­
quest, ho\1 t.lllCh should be paid t o 
each juror for such service1 

"J• In t he event ~hat in ad~ition 
tb aGrvi~J3 as d~scribed above a 
jury should be recalled on a later 
date for additional testimony. ho~ 
much additional, tf' a."ly, should each 
juror be paid?" 

Section 49/~, . 170, RS}!o 194? , 'la3 ene:1dec! by House Bill 
No. 206 which was enacted by t!1e 6Sth Cener~l Assembly and 
which reads as follows : 

•1 . Except es other~11se provided by 
law juror$ shall b allo~ed feoe £or 
their services as f ollows: 

"(l) For each juror attending n view 
or ex•cution of a \lrit of a.d quod 
d~uo,per day • • • ~ • • • • • • • $1.00 

n(2) For •ach juror attending a coro­
ner's inquest per day • • • • • • • J.OO 

"(3) For each person summoned, at-
tending and reporting to any court 
of record, por day • • • • • • • • • 1.00 

"(~) For each cilc traveled in going 
to and returning from the place ot 
the trial in attending· any trial be-
tore a court of record, per mile • • . 07 
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Honorable w. H. S. O' Brien 

"2. Ul feea alloved jurors as above 
shall be taxed aa costs in the cases, 
respectively, in which they were sum­
moned; but jurors serving in mor e than 
one case on the same day , at the same 
place, shall be allowed fees only in 
one case; and any juror, who claims 
tees for at~ending in two or more cases, 
on the aame day, at the same place, 
shall not be allowed tees for that day." 

Your tirat question reads: 

"In the event t hat a coroner 's jury is 
called and eworn for the purpose of 
viewing a body, and is later recalled 
to complete the inquest , how much should 
be paid to each j uror for such ~ervioe?" 

We are not sure whether by the term "and is later re­
called to complete the inquest" you mean recalled the same 
day that the first part or the inquest was held, or on some 
other and later day. From tho language of the section 
quoted above, it would seem clear that it the jury is re­
called to complete the inquest the same day that the tirat 
part of the inquest was held that each juror would receive 
only the sum of $J.OO ae is provided by Section 494.170. 
It recalled at a later and another day we believe that the 
sum which they receive would be ~3.00. 

Your second question ia: 

"In the event that in addition to ser­
vices as described above a j ury should 
be recalled on a later date for addi- · 
tional testimony, how much additional. 
if any, should each juror be pai d?" 

We are not completely clear ae to your meaning on thia 
but our construction of it is that you mean that the jury 
would be reassembled at a later date to further serve in 
the capacity as a coroner's jury. In this event . according 
to the language of the section quoted above, each juror 
would receive the sum of $).00 per day. 
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CONCLUSIOil 

It is the opinion of this department that each juror 
attending a coroner's inquest shall receive the sum of 
~3.00 per day • 

. The foregoing opinion, which I hereby approve, was 
prepared by my aseistant , Hugh P. Williamson. 

HPW:lc 

Very truly yours, 

John I4. Dalton 
Attorney General 


