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October 2, 1957

honorabla Newton Atterbury, Secretary
Missouri State Employees' Retirement System
State Capitol

Jefferson City, Missouri

Dear Sir:

You have recently requested an opinion from this office
on the following question:

"Can employees of the Unilversity of Mis-
sourli and the State Teachers Colleges
qualify under the law and become members
of the Missouri State Employees' Retire-
ment System?’

The law creating the Missourl State Employees' Retirement
System was passed by the 69th General Assembly as House Bill
No, 188, and after having been duly approved by the Governor
became effective August 29, 1957. Thils law is found in No.'ﬁ
of the 1957 Pamphlets to Vernon's Annotated Missouri Statutes
as Sections 104.310 to 104,550, inelusive.

The qualification of employees under this plan is governed
by the definition of "department and "employee' found in Para-
graphs 11 and 15, respectively, of Section 104,310, These defini-
tions read as follows:
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"{11) 'Department', any department, institution,
board, commission, officer, court or any agency
of the state government recelving state appropria-
tione inecluding allocated funds from the federal
government and having power to certify payrolls
authorizing payments of salary or wages against
appropriations made by the federal government or
the state legislature from any state fund, or

rainst trusts or allocated funds held by the
state treasurer;

“{15) 'Employee', any elective or appointive
officer or employee of the state who is em-
ployed by & department and earns & salary or
wage in a position normally requiring the
actual performance by him of duties during

not less than one thousand five hundred hours
per year, including each member of the General
Assembly, but not including any employee who

is covered under some other retirement or
benefit fund to which the state is a contributor,
except this definition shall not exclude any
employee as defined herein who 1s covered only
under the Federal Old Age and Survivers' In-
surance Act, as amended., As used in sections
104,310 o 104.550, the term 'employee’ shall
include civilian employees of the Army National
Guard or Air National Guard of this State who
are employed pursuant to section 709 of title
32 of the United States Code and paild from
Federal appropriated funds;’

Your question concerns employees of the University of Mis-
souri and the colleges, and with the exception of those who are
excluded from the definition of employee because they are covered
under some other retirement or beneflt fund to which the state is
a contributor, these employees clearly meet the definition of
"employee  in the Act and therefore, the question for considera-
tion is whether or not the University and the colleges come wilithin
the definition of "department in the Act. The University and
the colleges are without doubt, institutions as used in the
definition of department, They receive state appropriations and
they have power to certify payrolls authorizing payments of salary
or wages against appropriations made by the state legislature.
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Therefore, it appears that the University and the colleges come
within the definition of department, and their employees, unless
excluded because they come under some other retirement or benefit
fund to which the state is a contributor, come under the defini-
tion of employee, and therefore, may qualify under the law.

GONCLUSION

It is, therefore, on the basis of the forego » the con-
clusion of this office that the employees of the University and
the various colleges who are not covered under some other retire-
ment or benefit fund to which the state is a contributor (not
counting contributions under the Federal 0ld Age and Survivors'
Insurance Act) qualify under the law and are me: bers of the
Missouri State Employees' Retirement System.

The forego opinion, which I hereby approve, was prepared
by my Assistant, Fred L, Howard.

Yours very truly,

JOHN M, DALTON
Attorney General
FiH:viw



