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“ QORONERS: GCoroner should file report of findings or ™. =" 37

' : inquest with county clerk and also with
eircult clerk when required by Sectlon

- 584350, RSMo 1949,

{

: g) February 3, 1955

Honorable We Q. Whitlow
Prosseuting Atterney
Gellaway Gounty
Fulton, Missoupi

Dear sirs

We have reseived your request for an opinion of thls
office, which request iz &s followst

"yill you please advise me regarding the
correct procedure to be followed by the
Coroner after he has made a finding by
his own observation or by coroner's jury.

"I had advised the Coroner that he should
file his findings, or a transcription of
the proceedings at the doroner's inquest,
together with the flndings of the jury,
in the County Cleprkts office. I find,
however, in years past that some coroners
have filed their findings in the Circuit
Clerkts officaes :

"@he‘sﬁatutéa do not spell out exaectly
what procedurs should bs followed and
I would appreciate your advice."

The only statutory pro¥islons which we find dealing with
the disposltion of the transéript of the coroner?s inquest are
Secgicgs 58,350 and 58,470, RS8Mo 1949. Section 58.350 provides
as follows? '

"The evidence of such witnesses shall
be taken down in writing and subscribed
by them, and 1f 1t relste to the trial
of any person concerned in the deeth,
then the coroner shall bind such wite
nesses, by recognizance, in a reasonasble




Honorable W, C. Whitlow

sum for thelr appearasnce before the court
having oriminal jurisdiction of the sounty
where the felony appears to have been coms
mitted, at the next term thereof; thare to
give evidence} and he shall return to the
same court the inquisition, written’ ev1~
dence and reeegnizanee by him teken,"

Section 58.&70, RSMo 1949, provides as follows:

"whenever an inquest shall be held, and
the coroner shall have good reason to
belleve that the deceamsed came to his
death by polson administered by the hand
of some person othsr than the deceaged,
he may, at the request of the jury, cause
chemical enalysis and miocroscopical ex~
emination of the body of the daoeased, or

~any part of it, to be made; and the testi-
mony of medical end chemicel experts may
be introduced for the purposs of &howing,
how and in what manner the deceaged came
to his death, and the coroner shall certify
to the county court of his county the fect
of such analysis or exemination, and testi-
mony of such medical or chemical experts,
and that the same wag, in his opinion,
necessary to en examination into the cause
of the death of the deceased; and the court
shall allow such fees or compensation for
such analysis, examination or medical or

- ¢hemical testimony of experts as shall be
deemed by said court to be just end
reasonabla. _ .

We find ne gtatutory pmviaions relating to the coroner's
filing of his findings or transcript of the inguest proceedings
in situations other than those deseribed in the two above state
utes. These two statutes obviously do not cover all situations.

In the absence of any other statutory provision, we feel
that the coroner is not required to deposit hig findings or a
transoript of the proceedings at the Inquest with any particular
officer. It does appear, however, that, in order to enable the
county court properly to pass upon the payment of costs in cone
nection with coroner's inquests, a copy of the finding or trane
seript of the inquest should be deposited with the county clerk
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in all situations.‘ Insofar as the clrcuit elerk is concerned,
there would appear t® be no reason for depogiting a copy thergof
with that officer other than in the situation covered by Section

158.350, quoted abova. :

OONGLU&IGN

' Therefore; it is the epinion of this office that the coroner
should file his findings or a transeript of the proceedings at a
coroner's inquest, together with the findings of the jury, in the
county clerkts office on all occasions and should also, when the
evidence of witnesses relates to the trial of any person concerned
in the death and the coroner binda such witnesaes by recognigance,
deposit a copy of the evidanoe with the clerk of the oircult court.

The foregoing opinion, whicéh I hereby apprOVe, Was preparad
by my Assistant, Robert R. Walborn.

- Yours very truly,

JOHN M, DALTON -
Attorney Genersl
REWiml



