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RECORDERS: 

If the recorder of a third class county does 
not earn the sum of $4,000.00 in fees in 1953, 
he·is not entitled to the total sum, or to any 
portion of the sum, of $750.00, provided in 
Section 59.250 S. B. 42·-- of the 67th General 
Assembly • 

THIRD CLASS 
COUNTIES: 

Honorable W. 0. F1rank 
troseouting Attorney 
Adair County , 
Kirksville, Missouri 

De$.1? Sir: 

.B'ebruary 5, 1954 

In your recent request for an official opinion you state: 

trr am today in receipt of your report and di• .. 
gest of opinions Vol. XI, No. 4, J&nual"Y 28, l 
1954, and am particularly interested in op:tnion 
No. 14 .... 54. r$garding the compensation of' record• 
ers in a Cla&s III county. 

~tour recorder did not earn the sum of $4.,000.00 
for the year 1953 in the County Court. And the 
County Court refused to pro...,.rate the $750.00 
allowed the recorder under Seetion 59.250 RSMo 
191+9 1 for performance .of the duties imposed on 
him as provided under Section 59.365 R.S.J:<fo. 
1949 for the reason that he did not earn ~4750.00. 
The question is, if the reeovder does not earn 
t~tOOo.oo, is he entitled to the eompenaation o£ 
$750.00 per year as provided by Seation .59.250 
R.S.Mo. 1949 for the performance of the duties 
as set out in Sec. 59.365 R.S .. Mo, 19~.9. 

"Possibly the above opinion referred to in its 
entirety,J touches this point,. or possibly you 
have an opinion on this point, but if not; I 
would appreciate an opinion from your office 
advising whether or not a reeorde~ in a county 
of Class III who earns less than ~~4000.00 is en• 
titled to the $750.00 as provided in Sec. 59.250 
R.S.Ho. 194-9. 11 

Section 59.250 ES1•1o 191.~9, to Nhich you refer, reads: 

ttl. IJ.'he recorder o.f deeds in counties of the 
thiPd class, wherein there is a separate cir­
cuit clerk and recorder, shall keep a full, 
true and faithful account of all fees of every 
kind received. He shall make a report thereof' 
each year to the county eourt.· 
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Honorable w. c. Frank 

"2. All other fees over and above the sum 
of four thousand seven hundred fifty dollana 
for each year of his offie'iie.l term, seven l;nmd• 
red fifty dolla.~e of l..~Thich shall be compensa'"" 
tion for the performEtnce of duties imposed by 
section 59~365 and four• thousand dollars for ' 
other dutles imposed by law, shall be paid int'o 

~ ' ' 

the county treasury after payin2; out of such !' 

fees and e:rnolumen');s ·such amounts foi' deputies · 
and assistants in his office as the county-
court may deem necessary. 11 · 

From the above _it seems to us to be plain that the meaning 
of the above section·;ts that the recorder 1s allowed to retain 
$47$0.00 il!- i'ees·, if he ool_leets that much in fees• and that all 
fees over that ara.ount ax•e by him to be turned ·in to the o ounty 
treasury. If, for example,- the amount collected is $~.50.00, 
that would be the arnount retained by the recorder.· If as in 
your situation, the amount collected in fees is tinder ,4.000.00, 
then we do not believe that the recorder would be entitled to 
any part of the $750~oo. 

CONCLUSION .. . . ._ 

It is the opinion-of this department that, if the recorder 
of a third class county does not receive the sum of $!~000.00 in 
~ees in 1953, he is not entitled to any portion of the sum of 
$750.00 provided in Seetion 59.250, 8. B. 42 of the 67th Gen• 
eral Assembly. · · 

'rhe foregoing opinion, which I hereby approve, l-va.s prepared 
by my Assistant, l>!r. Hugh P. Williamson. 

h-rpW/ld 

Vel"Y truly yo-u.r•s, 

JOHN M. DALTON 
Attorney General 


