CEILD LABOR: Children 12 years or older not prohibited
RADIO BROADCASTING: from perticipating in radio broadcasting.
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Mr, L. L., Duncan
Director, Division of
Industrial Inspection
Department of Labor and
Industrial Relations
Jefferson City, Missouri

Dear Mr. Duncan:

This is in answer to your letter of recent date requesting an
official opinion of this department, which letter reads as follows:

"Quite often this department is called
upon to interpret the State Child Labor
Laws concerning the use of children, under
the age of fourteen years, to participate
and appear upon radio broadcasts.

"Is this a violation of the State Child
Labor Laws? This department requests an
opinion on this matter."

Section 294.010, RSMo. 1949, prohibits employment of a child
in this state under the age of 1ﬂ years with certain exceptions.
Seid section reads as follows:

"It shall be unlawful for any child in
this state under the age of fourteen
years to be employed, permitted or
suffered to work at any gainful occupa=-
tion except in:

"(1) The sale and distribution of news=-
papers, magazines and periodicalsj

"(2) Agriculturel labor and domestiec
service; or
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"(3) Any service performed for parent
or guardian,"

Section 294,020, RSMo. 1949, enacted in the same bill with
Section 294.010, supra, however, provides that in certain circum=-
stances children between the ages of 12 and 16 years may be gain=-
fully emnloyed, Such section provides as follows?

"It shall be unlaewful for any child in
this state under the age of sixteen
years to be employed, permitted or
suffered to work &t any gainful occupa-
tion unless such employment is author-
ized as in thls chapter, or otherwise by
law provided; provided, that during the
hours public schools are not in session,
children between the ages of twelve and
sixteen years may be gainfully employed
except in industries which employ more
than six persons."

A child 12 years or older therefore, may be employed, permitted
or suffered to work at a gainful occupation, if the requirements of
Section 294.020 are complied with and no other prohibitory sections
are vioclated. It i1s our view that there are no provisions pro-
hibiting the employment of children of 12 years and over in radio
broadcasting as such in Sections 294,040, 262.040, 5644.670 or
56l 680 of the Revised Statutes of Missouri, 1949.

Of course all the provisions of Chapter 294 relative to such
employment must be complied with. This opinion refers, of course,
only to these children who are egmployed to take part and participate
in radio brosadcasting.

CONCLUSION

It is the opinion of this office that & child 12 years or older
may be employed to participate in and appear upon radio broadcasts
if all requirements found in Section 294 RSMo. 1949, are complied
with.

This opinion, which I hereby approve, was written by my assistant,
Mr. C. Be Burns, Jr.

Yours very truly,

CBB:mw JOHN M. DALTON
Attorney General



