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Mr. C. Eo Watkins
I+0+0.F¢ Bullding
Memphis, Missouri

Dear S8ir:

This is in reply to your request for an opinion,
which 1s as follows:

"Yesterday we had an election to
vote for a swimaing pool, 1t was
defeated. At the same time we
voted for Water-Sewer Revenue Bonds,
attached is an explanation, This
water-sewer proposition carried by
& small majority, it 1s something
that we really need.

"pPlease advise me if it ls necessary
to advertise these bonds for sale to
the highest bidder, the same as is
required where the bonds are retired
by taxation., A few years ago we
voted a bond levy of $07,500.00=

2%, a certaln percent of it maturing
every year, These bonds were sold
and never offered for sale publicly.
It 18 my opinion that the Revenue
Bonds that I refer to should be
advertised for sale. I, personally,
would apprecliate your opinlon in the
matter, Also I am of the opinion
that Revenue bonds of this nature
(they not being a levy on real estate)
do not require a twoe-thirds ma jority.
Am I correct or nott"

The legislation authorizing the issuance of watere
sewer bonds was enacted by the Sixty-sixth CGeneral Assembly
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by House Bill No. 45. In addition to the several sections
providing for the authorization and lssuance of the said
bonds, the Legislature included a section giving the
legislative intent as to the construction of the law by
Section 250.250. RSMo Cume. Suppe. 1951.(H.Bl hs, Section Zh)
which 1s as followa:

"rhis chapter shall be construed as

a cumulative and additional grant of
power to clties, towns and villages
"and shall not be construed to repeal
or modify any other act or statute
nor shall it be construed to repeal
or modify any power granted by the
constitution or statutes of the state
of Missouri or by any special charter
or constitutional charter, This
chapter, without reference to any
other chapter, shall be deemed suf-
ficlent authority for the exercilse
of any powers granted herein, and

all powers necessary to effectuate
the purposes of this chapter shall
be deemed to be granted hereby."

Section 250.080(6), RSMo Cum. Suppe. 1951, provides
for the method by which the sale of the bonds is to be
conducted and is as follows:

"Any such bonds shall be sold in such
manner and upon such terms as the gove
erning authority of the said town,
city or village or the board of
trustees of such sewer district shall
determine, but such bonds shall not
be sold for less than ninety cents on
the dollar nor shall they be sold

at such a price that the interest
cost upon the actual proceeds of such
bonds from the date thereof to their
maturlity shall exceed six per cent
per annum, Such ordinance or
resolution may provide that certain
bonds authorized thereby shall be
Junior or subordinate in any or

all respects to other revenue bonds
authorized concurrently therewith

or prior to or after such bonds."
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S8ince the above-quoted section gives the governing
authority of the subdivision issuing the bonds full
euthority to determine the manner and terms of the sale
of the bonds, we believe that that sectlon is applicable
to this sale, and that since there is no provision in
House Eill No. 45 for advertising the bonds there is no
necessity for such an advertisement.

You further ask if revenue bonds of this nature
require a two-thirds ma jority. Section 250.070(1), RSMo
1949, Cum. Supp. 1951, provides that the proposition
put before the voters to issue such bonds shall require
the assent of four-sevenths of the qualified voters of
the city, town or village or sswer district who shall
vote on the proposition. Since a four-sevenths vote 1is
-provided for by statute, & two-thirds majority is not
necessary, This provislon for a four-sevenths vote is
also contained in Article VI, Sectlion 27 of the Missouri
constitution of 1945.

CONCLUSION

Therefore, it is the opinion of this department that
(1) water-sewer bonds need not be sold at a public sale
but shall be sold in such manner and upon such terms as
the governing authority shall determine, and (2) the
proposition need only receive the assent of four-sevenths
of the qualified voters of the subdivision proposing to
issue the bonds.

Respectfully submitted,

JOHN R, BATY

Assistant Attorney General
APPROVED:

Attorney General
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