BRIDGES: Bridge across ditch in drainage district
s il orgagizod by circuit court is maintained
' by county if county court has adjudged bridge
el sufficient, but by drainage district if
county court has not adjudged bridge sufficient.

7g

July 19, 191&9

Honorable J. Harry Latham F ' L E D
Prosecuting Attorney -
Andrew County : ;ff; //,
Savannah, Missouril &

Dear 8ir:

This is in answer to your letter of recent date requesting
an official opinion of thls department and reading as follows:

"I am writing you for an opinlon concerning
bridges across dralnage ditches where the
drainage ditches have been constructed
across the county highways.

"In the instant case the drainage district
was organized in 192l under the law relating
to the organization of drainage districts
by Clircuit Court. At various places the
drainage diteh crossed the public highway
of Andrew County and the drainage district
constructed the bridges, which then became
a part of the publiec highway and has since
sald time, been maintained and kept in
repalr by Andrew County as a part of the
County road system.

"At the present time, the bridge is 1lnacces-
sible because high waters have destroyed

the approaches and otherwlse damaged sald
bridge, leaving it in such a condition that
in order to make a proper bridge, 1t will
have to be torn down and rebullt.

"The County does not have sufficient funds
at this time to rebulld the bridge if the
burden is on the County to do so.

"Specifically, our question is whose obliga-
tion is it to rebuild the bridge. Does the
law place the burden on the County or upon

the drainage district to rebuild this bridge?"
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We believe that the question of whether the county or the
drainage district is required to repair the bridge in question
depends on whether or not the county court of Andrew County
has "ad judged sufficient" the bridge. In the case of State
ex rel, vs, Big Medicine Drainage Dist. No. 1, 196 8.W, (24)
25l;, the Supreme Court of Missouri said, l.c, 257:

"The amendment, we believe, evidences a
transition of poliey. Although requiring,
as before, the bridges to be constructed

by the distrlct when 1ts ditches are ex-
cavated through public highways (because
ditches excavated through public highways
by the district make the construction of
bridges necessary), the legislature now,
since 1929, desires, we believe, to recog-
nize the beneflt acceruing to the publie
(due to the reclamation of swamp, wet or
overflowed lands and their transformation
to productivity) to the extent that it has
balanced the benefit against the maintenance
of bridges, making the maintenance the
obligation of the publie. However, it is
emphasized that under the reenacted statute
(Section 1235l, supra) such bridges, the
maintenance of which may become the obliga-
tion of the authorities authoriged to main-
tain the roads, are sufficient bridges=—-
bridges which are ad ed sufficient by
the county courts. In 8 wise the auth-
orities authorized to maintain the roads,
although obligated to undertake the mainte-
nance of bridges adjudged sufficlient, were
to be and are protected from the burden,
never intended by the legislature, of main-
tenance and repair, and reconstruction, of
insufficient bridges. We have not found

in any statute an evidence of the legislative
intent that the maintenance of a drainage
district's insufficient bridges should be
undertaken by any public road maintaining
authority., # # # # "

It will be noted that the court has italicized the words
"ad judged sufficient." While it might be contended that such
actlon by the county court could be shown only by an order of
record, it is our view that the maintenance by the county
court of the bridge since 1929, the date upon which the court
held the county was authorized to maintain such bridges,
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constituted an adjudging of the sufficiency of the bridge by
the county. From the facts stated 1In your letter, it also
appears that the bridge was sufficient for most of the past
20~year period and only recently has become in need of exten-
sive repairs., Therefore, we believe under the circumstances
that the county court of Andrew County has adjudged such
bridge to be sufficient and that it 1s the responsibility of
such county to repalr such bridge.

CONCLUSION

It is the opinion of this department that it 1s the duty
of Andrew County to repair a bridge built across a drainage
diteh In a drainage district organized by the circult court
when the county has maintained such bridge for the past 20
years. :

Respectfully submitted,

C. B. BURNS, JR.
Assistant Attorney General

APPROVED:

J. E, TAYLOR
Attorney General
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