S AND BRIDGES: Town ovoard cannot vote by mail in eight- .
HAL - mile road district, when the city limits
of the city is not situated more than

ten miles from county seat.

Februsry 26, 1943

FILED

Honoravle E, Tiffir Teters j»]
Prosecuting Attorney

Jasper County

varthage, flssouri

Lear Sir:

"e are 1ln receipt of your request for an opinion,
under date of Februsry 20, 1943,

This request involves solely the constructior of
Section 8675 K. 3, kissouri, 1939, and reads as follows:

"l have been recquested by the Uounty
Court to ask your opinion concerning

a part of Seec., 28675, K, S, Ho. 1939,
The statute statcs that 'provided,

that where the city 1s located a
greater distance than ten miles from
the meeting place of the County Court?,
the City officlals may transmit their
declisions by mail, This problem has
presented itself: ’

"The distance from the County Court
house to the city limits of a city
is 9.5 miles, while the mileage from
the Courthouse to the City Hall on
Eroadway is 10.1 miles. Uhich is
thhie determining factor?

"Should the mileage be to the city
limits, or to the business district,
or to the City Lall?"

You state that thé distance from the county courthouse
to the city limits of tre city i1s 9.5 miles.,



Honorable H, Tiffin Teters (2) February 26, 1943

Section 8676 K, », Missouri, 1939, reads as follows:

"The mayor ard members of the city
council of any city or town within

any speclsl road district thus organ-
1zed, together with the members of

the county court of the county in
which said dilstrict 1s located, at

a meeting to be held in the county
court room, at which meeting the
presiding judge of the county court
shall preside and the county clerk
shall act as clerk, within two weeks
after the voters within the territory
of such pronosed district shall adopt
the provisions of this article, shall,
by order of record to be kept by the
county clerk, appoint a board of com=
missloners composed of three persons,
designating one to serve for three
years, one for two yeasrs and one for
one year, and in February every year
thereafter one commissioner shall be
appointed as above specified, to serve
for three years; all such commlission-
ers shall be resldent taxpayers of
the district, and shall serve until
thelr successors are appointed and
qualified, vaceancies to be filled as
original appolrtments sre mede. Hesig-
nations shall be to the county clerk,
Removal from the district shall create
a vacancy. sSuch commissioners, before
entering upon the dlscharge of their
duties, shall take cath of office, to
be administered by the clerk of the
county court: FProvided, that where
the city is located & greater dis-
tance than ten miles from the meeting
plece of the county court, the mayor
and clty council of the clty or town
within the road district for which com-
missioners are to be appointed, may
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make a written certificate of their
cholce of the commissiocner or commis-
siorers to te sppcinted, designating
thelr first, second and third choice
ard sesl the same and transmit it to
the county clerk by meil or by special
messenger and  the cholce and selection
designated in such certificate shall be
given the same consideration as though
the board end mayor were present at the
meeting of the court: Provided, that
such certificate shall be given over
the signature of the mayor or acting
mayor attested by the seal of the city
and signature of the city clerk." (Under-
scoring ours,.)

Under the above section the legislature saw fit to
say, "frovicded, that where the city is located & greater
distance then ten miles from the meeting place of the
county eourt," sud did not ssy, where the business dis-
trict or city ball is located., %his shows that it was
the intentlon of the leglslature that the distence be-
tween the meeting place of the county court snd the city
1tself must be more thaen ten miles before the mayor and

members of the city council covld designate their choice
by transmitting it to {the county clerk by mail,

The above sectlon 1s unambiguous end needs no con-
struction., ©Since it sets out the procedure that should
be followed, orly that procedure should be followed. (State
ex rel Kansas Clity Power & Light Company v. Smith, State
Auditor, 111 S, %, (2d4) 513.) In that case it was specific-
ally held that the expression of one thing in the statute
is the excluslon of another., Section 8678, supra, specific-
ally states that the city must be a greater dlstance than
ten miles from the meeting place of tne county court. lhere
is no mentlion of the business district or the city hall in
that section. The courts, in construing that section, could
not interpolate the words, "business district" or "city hall."
Such a ruling was had in the case of St., Louis lose Company
ve Unemployment Compensation Commission, et al, 159 3, W,
(2d) 249, pars. 2-4, where the court said:
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"In order to sustain the commis-

sion's contention 1t would be neces-
sary for us to substitute the term
'farm labor', a narrower classifica-
tion, for 'agricultursl labor' or to
write into the law that only such
agricultural labor as is psrformed

on a farm 1s exempt, 7This we may not
dog In view of the commonly under-
stood meaning of the torm the legls-
lature would have included such a
restriction had it interded one, DNor
can we impose such a restriction through
the doetrine of strict construction of
8 tax exemption provision, There is no
ambigulty here, Where there 1s no ame-
biguity there 1s no need for elther a
liberal or striet construction, * %"

Under the above sectlion, it is mandatory that the
members of the town board meet wilth the county court
within two weeks after the voters in such a district shall
adopt the provisions of Article 10, Chapter 46 of thne Le=-
vised Statutes of liissouri, 1939, At the meeting in the
county court room the preslding judge shall preside, and
the county clerk shall keep a record, At this meeting the
commissioners for the road district shall be appointed,
one for three years, one for two years, and one for one
year. 1The same procedure as for original eppointment is
followed when vacancies occur,

When the meeting of ile county court for the city,
town or village officers 1s called, the city, town or
village offlicers each are entitled to vote,

It was so held in the casc¢ of State ex inf, Holt,
Pros., Attorney, ex rel. Jones v, ieyer, 12 5, w. (2d4)
48¢, 1. ¢, 490, where the court said:

"Respondent, lMeyer, contends that
under sectlion 10802, L, S5, 1919,
the mayor and councilmen are each
entitled to cast a vote for commis-
sioner.
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"Relator, Jones, contends the mayor

and councilmen sit as one member of the
county court end together have only one
vote, and that, two members of the county
court having voted for him, he thereby
received a majority of the legal votes
cast,

"These contentions call for a construc-
tion of section 10802, * * & 4%

"It will be noted, that, on the assem-
bling of the mayor, the members cf the
council, and members of the county court,
the meeting is declared organlized, with
the presiding Judge as the preslding
officer and the county clerk as clerk

of the meeting. They do not meet as
officers of the city or as officers of
the county. They meet as one body, for
the sole purpose of appointing the com-
missioners., Lkelther the city council
nor the county court has any control
over the public highways within the dis-
trict outside of the corporate limits of
the city. ©Sueh control 1s lodged ex-
clusively with the board of commlssioners.
Section 10809, R, 5, 1919,

L *  #® #

"The statute no more limits the mayor
and members of the councll to one vote
than it limits the members of the county
court to one vote, &o doubt the law-
makers assumed the members of the meet-
ing would be so interested in the welfare
of the district that they would not per-
mit rivalry between the county court and
the city council to interfere with the
honest performance of their duty. FEach
member of the meeting 1s authorized to
participate in the appolintment, and, ab-
sent a word in the statute to the cont-
rary, we must hold each member of the
meeting to have a vote, '<The statute so
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remalned for twenty years and until
1915, when the followling proviso was
edded: 'Provided that where the city

ls located a greater distance than

ten miles from the meeting place of

the county court; the mayor and clty
council of the city or town within the
road district for which commissioners
are to be appointed; the mayor and mem=-
bers of the city council may make a
written certificate of their choice of
a commissiorer or commissioners to be
appointed, designatling thelir first,
second and third cholce and sesal the
same and transmit 1t to the county
clerk by mail or by special messenger;
and the choice and selection desig-
naeted in such certificate shall be

given the same conslideration as though
the board and mayor were present at the
meeting of the court: Provided thet such
certificate shall be given over the sig-
nature of the mayor or acting mayor, at-
~tested by the seal of the city and sig-
nature of the city clerk.,!' Laws of 1915,
Pe 375,

"It is clear the lawmekers by this pro-
viso onl Y irtended to relieve the mayor
and councilmen from attending the meet-
if the city was locsted more then ten
mi es from the meeting place, By the pro-
viso, the city is not authorized to make
a2 written certificate of its cholce, but
the mayor and membcrs of the councll are
authorized to do so. +he choice desig-
nated in the certificate nust be given the
same consideration as though the mayor and
members of the council were present. Ve
have ruled the statute as originally en-
acted asuthorized each member of the meet-
ing to cast & votej; and, if the choice
designated in the certificate is to be
glven the same consideration as though a
member was present and voting, then his
cholce desijynated in the certificate must
be counted as a vote for commissioner. The
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requirement thet the first, second, and
third choice be desi nsted has reference
to the first meeting efter the orgeaniza-
tion of the district, when three com-
miesioners asre to e appolnted., There-
after, at a meetling for the appointment
of only one commissicner, the first bal-
lot might not result in an appointment;
if so, on the second hallot the absent
member's second choice could be voted,
and so as to his third choice," (Under-
scoring ours,)

Section 10802 K, 5, Missouri, 1919, 1s now Section
8676 li., =, Missourl, 1939,

The court in the above case described how the meet-
ing should be held, and that the members of the city were
each entitled to a vote, and were not confined to the
city casting only one vote. The court also, in the above
case, in passing on the provision that the town board may
send 1n the vote, properly certified by written certiricate,
of thelr cholce for road commissioner, or road commissioners,
specifically stated, "it 1is clear the lawmakers of this pro-
viso only intended to relieve the mayor and councilmen from
attending the meeting if the city was located more than ten
miles from the meeting place."

lThe Supreme Court of thls State has not passed direct-
ly on the method of determining the distance as is set out
in Section 8675, supra. However, the Federal Court, in
determining such a distance, in the case of Evans v. United
States, 261 F, 902, 1, c. 904, said:

"Distance is to be measured in a straight
line in a horizontal plane, unless there
is a2 clear indication that another mode
of measurement 1s to be adopted. 9 Am,

& Eng. Encyc. of Law, p., 614, Disternce
is a straight line along the horizontal
plane from point to point, 1t is mea-
sured from the nearecst point of the one
place to the nearest point of the other.
18 ¢, J, 1287,"
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Under thie holding in the above case, and under the
unambiguous words in section 8675, supra, it can only be
construed that it refers to the distance from the place
specifically named (the meeting place of the county court)
to the nearest point in the city, which would be the clty
limits, '

CONCLUSION

1t is, therecfore, the opinion of this department
that since the city limits of the city mentioned in your
request 1s only 9,5 miles from the meeting place of the
county court, the mayor and councilmen of the city must
attend the meeting, in person, for the appointment of a
person for re-celection as commissioner of the speclal road
district, 1hey cannot make & written certificate of their
cholce of the commissioner, or commissioners, to be ap=-
pointed by transmitting it to the county clerk by mail,
or by speclal messernger,

Respectfully submitted

e Jo. BURKE
Assistant Attorney Ceneral

APPROVED:

ROY McKI1TTRICK
Attorney Gerersl of Mlssourl
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