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CHTLD LABOR: (Hﬂ:%umﬁ from fourteen to sixteen years of
age may be employed as telegraph messengers
if they have completed the common school

- Em mm mm e E e mm e e omm wms mm o mm em s w e e ms s e mm omm  em  em s =

September 24, 19542

Hon. Orville S. Traylor ‘::7

Commlissloner of Labor
and Industrial Inspection
Jefferson Clty, Nissouri

Dear Sir:

We have your letter of the 23rd in which you submit
for our opinion the following:

"Upon demand, ls 1t legal for the
school authorities in the State of
Missourl to issue an employment certi-
ficate for a child between the ages of
14 and 16 years to be engaged as a tel-
egraph messenger for full-time employ-
ment between the hours of 7 A.ll. and 7
P.l{.,, not more than eight hours per day
or forty-eight hours in any one week,
or for more than six days per week,
without compulsion of hils attending
achool, part-time or otherwise, and
providing thls child has completed the
gommon school course as prescrlibed by
the constituted authorities, or 1its
equlivalent?

"We should also like to have your defin-
ltlon as to the grade necessary to have
been completed in school by a child in
order to be so classifled as a graduate
of the common school course."

Section 9620, Art. 3, Chap. 56, R. S. lo. 1939, pro-
vides as follows:




Hon, Orville S. Traylor -l Sept. 24, 1942

"It shall be unlawful for any child
in this state under the age of 16
years to be employed, permitted or
suffered to work at any gainful occu-
pation unless such employment 1s auth-
orized as in this article, or other-
wise by law provided: # # # # % % % #"

Section 9621 of the same article provides as follows:

"llo chlld under the age of sixteen
years shall be employed, permitted

or suffered to work at any gainful
occupation for more than eight hours
in any dey, nor for more than forty-
eight hours or six days in eny one
woek, nor before the hour of seven
o'clock in the forenoon nor after the
hour of seven o'clock in the nfternoon
ofanyoneday-w:-r..-‘.r&‘.;-.:--..-».

From a reading of the foregolng sections it willl be
seen that the hours which are proposed for the telegraph
messengers mentioned in your request meet the requirements
of Artlcle 3, Chapter 56, R. S. llo., 1939.

We next turn to the school laws to see whether they
prevent the proposed employment of such chlldren. Seection
108687 R, S. Ho, 1939, after providing that children between
the ages of seven and fourteen years shall attend school
regularly, reads as follows:

"Provided, that a child between the
ages aforesald may be excused tempor-
arily from complylng with the pro-
visions of this sectlion, in whole or
In part, if it be shown to the satis-
faction of the attendance officer, or
if he declines to excuse, to the sat-
isfaction of a court of competent jur-
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isdlctlon, that sald chlld is mentally
physlically incapaclitated to attend
school for the whole period required,
or any part thereof, or that sald child
has completed the common school course
as prescribed by constituted authority,
or its equivalent, and has received a
certificate of graduation therefrom.”

It will be seen that Section 10587, supra, permits excusing
children from fourteen to slixteen years of age from attending
school if they have completed the "common school course” and
have a certificate of graduation therefrom. Dy "common
school course" i1s meant the course of study prescribed for
the first eight grades of the public schools. Thls expres-
sion has well defined meaning and 1s understood by the State
Department of Lducation, and others, to refer to the instruc-
tion offered in the first eight grades.

Of course, under Sectlon 4666, R. S. Mo, 1339, it is

unlawful to employ girls under eighteen years of age to de-
liver telegraphic messages.

CONCLUSION

It is, therefore, the opinion of thils office that it
would be lawful for the school authorities in Missouri to
issue employment certiflcates for boys between the ages of
fourteen and sixteen years to be engaged as telegraph mes-
sengers for full time employment between the hours of seven
a.n. and seven p.m. and for not more than elight hours per
day or forty-eight hours in any one week, and for not more
than slx days per week, provided such boys have completed
the course of study prescribed for the first eight grades of
the public schools and have a certifidate of graduation
therefrom, or have completed work in other schools than the
public schools, which work is equivalent to that required
for the first eight grades of the public schools.

Respectfully submltted,
APPROVED:

HARRY H. KAY
Assistant Attorney-General

c TRICK
Attorney-General of kissouri.



