MOTOR VEHICLES? Person may attach insignia of profesaionhto

license plate. ——

April 21, 1939 -/

_Honorable Dwight H. Brown
Secretary of State
Jefferson City, Missouri

Dear Sir:

This will acknowledge receipt of your letter of
March 31, 1939, submitting this question for our opinion:

"Mey the insignia or emblem repre=-
senting a person's chosen profession
or avocation, be attached to the motor
vehicle license plate and displayed
with said license plate on that per—
son's automobile?"

Section 7770 (a) Laws 1955, page 297, provides for
the motor vehicle commissloner to furnish nnmber plates to
the owners of automobiles. Subsection (e¢) of this section
provides:

"{¢) Lvery motor vehicle or trailer
shall at all times have displayed

the registration plates issued by

the commissioner, entirely unobscured,
unobstructed, all parts thereof plaine
ly visible and kept reasonably clean,
and sc fastened as not to swing. On
all motor vehicles one plate shall be
displayed on the front and the other
on the rear of such motor vehicle, not
less than eight nor more than forty-
eight inches above the ground, except
that on trailers, motorcycles and motor-
tricycles one plate shall ba so dis~
played on the rear thereof."
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Thus, 1t is plain that nothing may be attached to the
license plate or automobile which will prevent in any
manner said plate from being seen.

Subsection (c) of this section prohibits the dis-
play of plates, other than the officlal number plate,
which bear any numbers. These sections are the only ones
applicable which can be found which in any way attempt
to prescribe what shall not be done with respect to the
state license plates. They do not, as can be seen, pro-
hibit such an emblem as 1s concerned here.

On the contrary, it seems thct Section 7783 (1)
expressly contemplates the use of emblems. This section
provides:

"(1) Improper use of emblems No
person shall display on a motor
vehicle the emblem or insignia of
eny automobile or motor vehicle
club, assoclation or other organi-
sat%an unless he is a member there-
of.

CONCLUSION,

Therefore, it is our opinion that persons may attach
to their automoﬁile number plates an emblem or insignlia
re: resenting his profession or avocation, if he does not,
in doing so, obscure the number plate.

Respectfully submitted,

LAWRENCE L. BRADLEY
Assistgnt Attorney General

APPHROVED:

J. E. TAYLOX
(Aeting) Attorney General
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