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and obtain license plates.
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Hon, John C. Pope
Prosecuting attorney
webster County
Marshfield, Missouri 4

vear Sirs

This will zcknowledge receipt of your letter of
~pril &, 1938, in which you reqguest an opinion on the
following question:

"Is a school bus driver, who owns his
own bus and uses it only for the
transportation of school children, re-
quired to purchase state automobile
license plates?"

cection 7761, Lxtra Session Laws of 1933-34, is
in part as follows:

“Lvery owner of & motor vehicle or
trailer, which shall be operated or
driven upon the highways of this state,
shall except us herein otherwise ex-
ressly provided, cause to be filed,

y mail or otherwise, in the office of
the commissioner, an application for
registration on & blank to be furnished
by the commissioner for that purpose,”.

The exception to the provisions of this section
appear in Section 7767, R.5. Missouri, 1929, whieh is in
part as follows: '

"Motor vehicles used as ambulances,
patrol wagons und fire apparatus,

owned by any municipality of this state,
shall be exempt from ull of the pro-
visions of this article while being
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operated within the limits of such
munieipality, but the municipality
may regulate the speed and use of
such motor vehicles owned by them;
and all other motor vehicles owned
by municipalities, counties and
other political subdivisions of the
state shall be exempt from the pro-
visions of this article requiring
registration, proof of ownership and
display of number plates:™

It is to be noticed that these exempted vehicles
must be owned by the municipality, county or other polit-
ical subdivision of the state,

Section 7761, supra, requires all motor vehicles
to be registered and a license plate obtained except as
"otherwise expressly provided", The exceptions to cSection
7761 do not expressly exempt a motor vehicle unless it is
owned by a political subdivision of the state. This school
district - the political subdivision here - does not own
this bus, but it is privately owned,

CONCIUS ION

Therefore, it is the opinion of this department that
a school bus, owned privately, even though used exclusively
for the transportation of school children, must be registered
and a license plate obtained therefor as provided in Section
7761, supra.

Respectfully submitted,

TYRE W. BURTON
/ssistant ittorney General

APPROVED By:

T.E. TAYLOR
(Aeting) Attorney Genmeral
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