LIQUOR CONTROL: What may be displayed in show
windows. Jyp OuPPLEMENT

Auvgust 15, 1938

\f

FILED

Mr. Roy L. Kay /
Prosecuting Lt%ornoy,

Moniteau County,

California, Missouri.

Dear Sir:

This will acknowledge receipt of your letter of
July 28, 1938 requesting an opinion on the legality of
a liquor licensee displaying the following advertising
in his show windows: Two paper signs, in which no
liquor of any kind was contained advertising Mr. Boston
Ging one picture on cardboard of a liguor bottle advertising
Mr. Boston liquor and one electric sign made out of card-
board in which no liquor was contained, advertising MNr.
Boston Gin.

Section 228-a~1, Laws of Missourl, 1935, page 276
is as follows:

"It shall be unlawful to display in
eny street window or show window
any intoxicating liquor, or any
package, bottle or container bear-
ing the label or brand of any in=-
toxiceting liquor. Whosoever shall
violste the provisions of this
section shall be deemed guilty of a
misdemeanor.”

Under the broad powers to make rules and regulations
granted the supervisor of liquor control by the laws of
this state, therc has been promulgated the following rules
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"Regulation 12, No person, firm or
corporation engaged in the sale of
intoxicating liquors, at wholesale

or retail, shall display in any

street window, show window or any
other window, any intoxicating

liquor in any package, or in any
bottle comuonly used for intoxicating
liquors; nor shall any window display,
on cardboard or plscard, show any
persons holding any bottles or con-
tainers in their hands or glasses con=
taining intoxicating liquors; nor shall
any facsimile of any particular brand
or brands of intoxicating liguors be
displayed; nor shall any display of
intoxicating liquors within any build-
ing or store room be placed within
such close proximity of such street window,
show window or any other window as to be
viewed from any sidewalk or street."

It will be noticed that this rule prohibits the
display in show windows on cardboard or placards
advertising which shows any persons holding bottles or
containers containing intoxicating liquor and also pro-
hibits the display of facsimile of any particuler brand
or brands or intoxicating liquors.

Therefore, it is the opinion of this department
that a liquor licensee is not permitted to display in his
show windows advertising on cardboard or placards which
shows any person holding any bottles or containers in
their hands or glasses contalning intoxicating liquor,
nor shall they be permitted to display any facsimile
of any pariicular brand or brands of intoxicating liguor.

Respectfully submitted,

APPROVED: .
TYRE W, BURTON
Assistant Attorney General

(Acting) Attorney CGeneral

LLB:DA



August 22, 1938 B

Mr. Roy L. Kay,
Prosecuting Attorney,
Moniteau County,
California, Missouri,

Dear Sir:

On August 15th, 1938, at your request, this depart-
ment rendered an opinion relative to the kind and type
of advertising which a liguor licensee may display in
his show windows.

Since the opinion referred to was written, it has
been called to our attention that Rule 12 has been amended
by the Supervisor of ILiquor Control. At the time the
above referred to opinion was prepared, this department
was unaware of said emendment., Rule 12, es it now stands,
reads as follows: .

"No person, firm or corporation engaged

in the sale of intoxicating liguors,

at wholesele or retail shall display

in any street window, show window or any
other window, any intoxicating liguor

in any package, or in any bottle cormonly
used for intoxicating liquor or contalner
bearing the label, or brand of intoxicat-
ing liquori nor shall any window display
on cardboard or placard, show any persons
holding any bottles or contalners in their
hands containing intoxicating liquors;

nor shall any display of intoxicating
liquors within any building or store

room be placed withim such close proximity
of such street window, show window or any
other window as to be viewed from any
sidewalk or street."
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In view of the above rule as it now reads, we desire
to restate our conclusion in cur former opinion and make
this a supplement thereto.

It is to be noticed that the above rule prohibits
the display on cardboard or placards, pictures showing
persons holding bottles or containers in their hands
containing intoxicating liquor, and that there has been
eliminated therefrom the provision pertaining to the
display of facsimiles of any particular brand or brands
of intoxicating liquor.

Therefore, it is the opinion of this department
that a liquor licensee is not permitted to display in
his show windows advertising on cardboard or placards
which shows any person holding any bottles or containers
in their hands containing intoxicating liguor.

Respectfully submitted,

TYRE W. BURTON
Assistant Attorney General

APPROVED:

J. E. TAYLOR
(Acting) Attorney General

LLE:DA



