DEPUTY COUNTY COLLECTOR: leed not be twenty one years of age.

July 13, 1938

\
Hon. Williem Barton _J —

Representative of liontgomery County
¢/o Revision Commission
Jefferson City, Lissouri

Dear Sir:

This department 1s in receipt of your letter of
June 28, 1938, iun whieh you requeat. an officlal opinion

as rollwa s

"what are the qualifications of a
deputy county collector in counties
around 135,000 population where tl:l{
do not have township organizations
Mey a minor qualify for such deputy-
ship?™

Ve have made a fairly exhaustive examination of
the statutes and the Constitution of the State of Missouri,
and feel that we are reasonably safe in maeking the assertion
that there is no express legislation or constitutional pro-
visions pertaining to the qualifications of a county col=-
lector or his deputies with respect to age.

In view of this fact,we think the provisions of
Section 645, K.S. Missourl, 1929, have some bearing upon
this question. This section provides as follows:

"The common law of Lngland and all
statutes and acts of parliament made
prior to the fourth year of the religa
of James the First, and which are of

& general nature, not local to that
kingdom, which common lew and statutes
are not repugnant to or inconsistent
with the Constitution of the United
States, the Constitution of this state,
or the statute laws in force for the
time being, shall be the rule of aection
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and deecision in this state, any custom
or usuage to the contrary notwithstand-
ing, but no act of the general assembly
or law of this state shall be held to

be invelid, or limjted in its scope or
effeet Uy the courts of this siate, for
the reason that the same may be in
derogation of, or in conflict with, such
common law, or with such statutes or
acts of parliament; but all such acts of
the general assembly, or laws, shall be
liberally construed, so as to effect-
uate the true intent and meaning thereof,"

The effect of this statutory provision is that the
common law 1s applicable in this state at the present time,
unless abrogated by the Constitution of the United States,
or the Constitution of Missouri or the statutes of the
State of Missouri. 4As no statute or constitutional pro-
vision provides what age a person must be in order to guale
ify as county collector or deputy county collector, we must
apply the provisions of the coumon law to this situation,

In 46 C.J., page 939, Section 38, it is stated
as follows:

"It would appear to be the rule of the
common law that minors may not hold
offices, the performance of whose duties
requires the exercise of judgment and
discretion; but that they are gqualified
for ministerial offices."

In 31 C.J., page 1004, Section 31, the rule is
stated as follows:

"4t common law infants are eligible to
offices vhiech are ministerial in their
character and call for the exercise of
8kill and diligence only; but they are
not eligible to offices whiech are ju=-
dicial or concern the administration
of Jjustice, nor should offices imposing
duties to the proper discharge of whish
Judgment, discretion, and experience
are necessary be intrusted to infents.®
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Thus, it appears the coumon law of this country is
that infants are eligible to hold offices which are minis-
terial in their character and call for the exercise of
skill and diligence only. Applying the rules as stated in
Corpus Juris, we think that an infant mey hold the office
of deputy county collector in the State of Missouri. How=-
ever, under these rulings, it does not appear that this
would extend to the county collector.

CONCLUS ION

Therefore, it is the opinion of this department
that the office of deputy county collector may be held by
a person under the age of twenty one years,

Respectfully submitted,

RUSSELL C. STONE
Assistant Attorney General

APPROVED By:

T.E. TAYIOR
(Aoting) Attorney General
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