
ESCHEAT FUlf->S : All .funds remaining unpaid and uncl aimed i n 
the hands of executor or adminie~rator shall# 
upon order of the court in which a _lnal settle­
ment is made, be paid into the treasury within 
one year . 

July 16 , 1937. 

Fl LED 

Hon. J . B. Selby, 
Judge of Probate# 
Harrison County# 
Bet hany, nssour1. 

f l 
Dear Sir: 

This 1s to acknowledge receipt of your request 
tor an opinion, Whieh reada aa foll owst 

•we write for }Our interpretation on 
the l ength of time required from time 
ot final settlement in an estate 1n 
probate court before t hese funds , re­
fused or not receipted tor can be 
paid into the llscheat Fund and rec€ipt 
secured trom that office, which ~ill 
authorize tho court to discharge an 
administrator or executor . 

"It has been the pr actice of this court# 
to wait until one year has elapsed from 
time of .final settlement and distribu­
tion before paying thia money into the 
State escheat fund , SectionD 620 and 
621 Rev . Sta. 1929. And that io t he 
interpretation of most of our attorneys, 
and the practice or t he court , after 
foll owing up the court decisiona on 
these s~ctiona of the statute. 1Jow this 
practice is questioned by a layman, and 
we would nppreclato very much your inter ­
pretation on thia question . • 
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Section 621 R. s. ~o. 1 929, provides: 

" ithin one y ear arter the ~1nal 
settlem~nt of any executor or 
admdniotrator, assibnee , sheriff 
or z•ecei ver, all 1uoneys in h1 a 
hands unpaid or unclaimed, as 
pr ovided in sect ion 620, shall, 
upon the .order of tl~ court in 
which such ettlement is made , 
be paid i nto t h e state treasury. 
And the stat e treasurer s~l 
issue to him a duplicate r ecoipt 
therefor, one of which shall be 
filed with t h e stat e audi tor, who 
shall credit him with the amount 
thereof and charge tho state 
treasurer t herewith. All such 
moneys so received into the state 
treasury shal l be credited into a 
fund , to be known and designated 
as 'escheats'" • 

As you will note, the above section is plain, un­
anbiguous and clearly contemplates that within one year 
after the final settle1t.ent or any executor or adminis trator 
all mone,-s remaining in their hands , which have been unpaid 
or unclaimed, shall, u~on tho order of t he (Ourt in which 
such aettle~nt is made , be paid into t nc stat e treasury . 

~re the statute ia plain, aa here , there is no 
r oom for construction of the same. ' (State e~ rel. Jacobs­
meyer v . Th tcher, 92 S. \ •• (2d) 640)_. 

Your attention is further directed to Section 622, 
which provides in substance and eff ect that if moneys, aa 
above set out in Sec. 621, supra, are not pl id into the 
state treasury , the ~rosecuting attorney or the county 1n 
which such executor or admdnietrator resides s~l, upon 
giving ten days ' prevtous notice of his intention to do so , 
move the court to enter judgment agaill8t auch executor or 
administrator for the amount of moneys in t heir possession. 
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COLC.~.~USl ON 

It is the opinion of this de_partment that all 
runds remainiD£ in possession of any executor or admin­
istrator • w.b.ich have been unpaid or unclaimed. shall. 
upon the order of the court 1n whiCh a final settlement 
has been made. be paid into t he state treasury at any 
time within one ;)earafter a final settlement. 

Respectful ly submitted. 

Rl.J.. f.: ELL C. S'lOlffi 
Assistant At torney- General 

Al-l R C VE:C : 

J. L. TAYLOR 
(Acting ) Attorney-General 

RSC/ LD 


