SOCIAL SECURITY COMMISSION: Refunds and recoveries recelved by
commission to be deposited 1n State
Tressury to credit of General Revenue

Fund.
July 27, 1937

FILED

Honorable George I. Haworth

Acting Adminlstrator

State Soelal Securlty d
Commigsion of Missourl
412 East ngh Street
Jefferson Clty, Miseourl

Dear 8ir:

We have your request of July 22, 1937, for an opinion
upon the followlng cuestion:

"Can refunds and recoveries collected
by thie Com 1sslon be eredited to

the respective appronriation in the
State Auditor's office, or 1s it
necessary that such refunds and re-
coveriles be credlted to the general
revenue fund?"

Your inquiry refers to Sections 4 and 20 of the Casey
Bill, (CSSB 128).

Article 1V, Section 43 of the Gonstltution or Missouri
in part provides that all moneys received b 8%ate from
gﬁl source shall go into the treasury, and General Assembly

all have no power to divert the same except by appropriations
made by law,

Article X, Section 15 of the Constitutlion of lMissouri
provides that after such funds are deposited in the State
Treasury they shall

"be disbursed by sald Treasurer for
the purposes of the State, according
to law, upon warrants drawn by the
State Auditor, and not otherwise."
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The 1933 Sesslon of the Legimlature, Laws 1933, page
415, requires all moneys from whgtever source received by
any commlssion to be placed in the State Treasury.

Sectlon 4 of the Casey Bill, referred to in your re-
quest, merely glves the Commnlssion power "to administer,
disburse, dispose of and account for funds,#"; all of which
must be done 1in accordance with existing laws of Miscouri,
and in view of the Jjudiclal interpretation given the Con-
atitution of this state.

Section 20 of the Casey Bill, referred to in your
letter, merely establishes certaln special funds. The
establishment of speclal funds does not constitute a con-
timiing aporopriation. The amount of money that can be drawn
from the State Treasury for any specified purpose is limited
by the gppronriation act suthorizing the withdrawal.

Our Supreme Court in State ex rel; ve. Henderson,
speaking of a speclal fund and 1te expenditure, 160 Mo, 190,
1. G 214. Bald:

"So without further elaboration we hold
that the Act of April 19, 1899, was not
an appropriation bill within the me

of Section 43, article 4 of our Constitu-
tion, but on the contrary was an act to
provide a tax to create a special fund,
which could only be withdrawn from the
Treasury by a subsequent appropriation
act duly enacted, %",

Quoting from our Supreme Court on this matter in State
vs. Hackmann, 264 S. W. 366, 1. ¢, 367, the Court said:
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“On the other hand, this court has held
that a fund, raised by an act for a
gpecial purpose, could not be paid out
of the state treasury except upon an
appropriation by an act of the Leglsla-
ture, BOtate ex rel. Fath et al. vs.
Henderson,160 lMo. 190, loc. cit. 214,

60 S, W, 1093; State ex rel, vs. Gordon,
236 Mo. 142, loc. cit. 158, 139 8.W. 403.
In the case last cited the court had under
conclderation a fund for the support and
maintenance of the game department. It
was held that the creation of a speclal
fund is not a continuing appronriation of
the fund, or of sny part of 1t, to pay
acgounte drawn agalnst 1t. That the
creation of the fund 1s one thing, and
the appro riation of money to pay accounts
agalnst the fund 1s duite another thing.
The language of the Constitution is un-
equivocal; 1t requires an appropriation
before payment of money recelved by the
state 'from any source whatsoever.' The
money collected by the board is recelved
by the state; 1t goes into the state
treasury. To make it more specifie, the
requirement that an appropriation by the
Legislature wlll be necessary before money
can be pald out of the treasury of the
state, 1t 1s applied, not only to state
funds, but to 'any of the funds under

its management.'™

Whatever funds are recelved by the Commission whilch pro-
perly belong to any speclal fund shall go into the Treasury -and
be credited to such fund, but the maximum total withdrawals that
may be made agalnst such speclal fund 1s the amount authorized
by an appropriation act. By reference to the appropriation act
(H.B. 520), we find that there 1s appropriated for rellef Nine
Million Dollars., This is the total amount of money that may be
withdrawn from the treasury under appropriation acts for this
purpose.
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It is therefore the oplinion of this office that any
funds and moneys received by the Commission are to be credited
to the general revenue fund, unless otherwlse specifically
provided.

Respectfully submltted,

FRANKLIN E, REAGAN,
Asslistant Attorney General
APPROVED:

(Acting) Attorney General
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