SOCIAL SECURITY COMMISSION: Construction oi Sec. 10 =
Moneys received from other

S0UrcCeEse.

July 16, 1937. 7// G

¥r. Geo. I. Haworth,

Acting Administrator,

State Social Security Commission of Missouri,
412 EFast High Street,

Jdefferson City, Missouri,

Lear Sir:

We have your le tter of July 15th, 1937,
requesting an opinion on the following question:

"lMey the State Treasurer meake

any disbursements from this

spe cial account which are in

excess of the smounts eppropriated
for the use of the State Commission,
which conflicts with or is in ex~
cess of the amounts sppropriated

by House Biil 520%"

In answer to your inguiry, we call your
attention tc that portion of Section 10 of C.S.5.B.
125, which in part reads as follows:

"For the purpose of establishing

and malntel ning county offices, or
carrying out any of the duties of

the State Commission, the State Com~
mission ls suthorized to enter into
sgreements with any politicel sub-
division of this state, and as a part
of such sgreement the State Commise
slon may accept moneys, services or
quarters as a contribution toward

the support and maintenance of such
county offices. Any funds so re-
ceived shall be payable to the State
Commission and deposited in the proper
special account in the State Ireasurer's
office, and become and be a part of
state funds sppropriated for the use
of the State Commission.s * "



kr. Geo. I. Haworth, -2w 7/16/3%.

Vie turn to H.B. 520, that being the Ap~
propriation Bill, to ascertaln the unt of money
eppropriated for the use of the Co ssion. The
Appropriation Aet eppropristes only state and federal
funds for administration purposes. The Appropriation
Act does not sppropriate funds received from any
other source.

There are two provisions of the Constitution
of lMissouri which may be briefly referred to in this
opinion.

Article IV, 8ec. 45, in part, provides:

"All % % % moneys received by the
Stete from source whatsoever
shall go into the tressury, and
the Genersl Assembly shall have
no power to divert the same, or
to permit money to be drawn from
the treasury, exneft in pursuance

of regular &prropr ations mede b
Taw.® # w =

Section 19 of Article X provides:

"lo moneys shall ever be paid

out of the treasury of this State,
or any of the funds under its man-
agement, except in pursuance of an
sppropriation by lew.# #* %"

The reme Court of kKisscuri in State ex rel.
ve Bordon (1911) 256 io. 142, l.c. 158, pessed upon
the above two constitutional provisions in this lan-

guage:

"The language of the foregoing
provisions of the Constitution

is clear and explicit, and forbids
the payment of money from the State
treasury ‘'received Ifrom any source
whetsoever' or 'of any funds under
its management' except in pursuance
of regular appropriations made by
lew.# % «=%




Mr. Geo. 1. Heworth, -3 : 7/16/37.

-

It is, therefore, the oylnion of this of=-
fice that disbursements from special accounts created
Dy CeSeSeBe125 must be limited to the maximum amount
appropriated in the Appropriation Aet (H.B. 520).

Respectfully submitted,

FRANKLIN E. RLAGAN

Assistant Attorney General.

ArYROVED:

J. E. TAYLOR
(Acting) Attorney-Gencral.
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