
COUNTY TREASURER : ) 
) 

OFFICERS: ) 

Not e~titled to commission of not ~xceeding 
one per cent under Section 2904, h . S. 192~ , 
for Funding Bonds. 

.tuuust 6 , 1936. 

Honorable Forre st Smit h 
State \Udi tor 
Jefferson City, LUssouri 

Dear Y.r • .Sm1 th: 

F l LED 
(}:;, 

I rf c:=::::/ 

This is t o acknowled~e receipt of your letter 
of July 23 , 1936 , i n Which you reque st an opinion of this 
.uopart ment. Your let ter is M.S follO\'fs: 

" secti on 2904 • !1 . s. JU s sour i 1929 • 
orovide s for r eimbur sement to a 
1reu surer of any County. City, Town , 
Vi l a 3e or School District for 
br okerage f ees required to be paid 
in the purchase or exchange of bonds, 
said a llowance not to exceed one per 
cent . 

"I our county audits we f ind t ha t 
a Count y ·rea surer has used t his 
section to obtain addi t i ona l compen-

' sation f or himself in handling 
various bond i s sue s that have gone 
thr ouJn his office . I woul d l i ke 
for you t o advi se if t his section is 
au t hor ity f or such compen~ation . " 

It i s our op ... ni on tmt this section is not authority 
f or t he ~ llowance of a fee or eo~csion t o the Count y rreasurer 
for money paid out by h i m i n the pur chase or exchange of bonds 
under Article 4 , Chapt er 15 , R. s. Mo. 1 929 , and amendatory 
acts . 



i on . Forre st Sndth - 2- i.U:;ust 6 . 1936 . 

It will oe noted tha t t he county court or the 
muni cipal a ·thorities. as t he ca se mi ght be . may a llow the 
tre~surer all sums necessarily ~ ~ him for brokerage in 
the purchase orexchlin~e of bon~ brO"lm'rage" his been -
def'inod a s thecom.~I s 1.onspa ld t o a broker for his services 
and as t he name used to designate compensation for brokers ' 
services. This section do e s not mean that t he treasurer 
shall receive an a llowance f or perfor mance of this duty un­
less it is first pa id out by him. and then he is e nti t led to 
reimbur seruent on l y; however. limited t o not exceeding one 
per cent upon t • ... e amount of money actually paid out by him 
i n t he purcha se or exchange of bonds. The bold-faced type 
a t t he hea ...t of ection 2904 . R. s . 1.10 . 1929. i s s omewha t 
mi sleadi ng and i s not s upoorted by t he body of the section . 

It is. therefore . our opinion t ha t the county 
t r ea surer mentione d in your letter is not entitled to one 
per cent as compensa tion for handling t he variou s bond is su~ s 
indicated i n your letter. 

. PPROv ... D: 

J vr: l. • HOF.l<'t..AN , Jr • • 
(rtc ting) Attorney-Gen~ral 

Ver y truly yours . 

CGvEL.L R . HEWI TT 
~~ssiatant Attorney- General 


