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: Bond of Coroner shoul¢ be filed in the 0ffice of the
e ngnty Clerk., Same can be recorded by the Recorder of

Deedse.
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Decembsr 4, 1936.

Honorable C.¥W. Lkckim, ‘ 1)
County Clerk, b
¥orth County,

Grant City, lissouri.

Dear oir:

This department is in receipt of your letter of
November 28, wherein you make the following inquiry:

"I made out an official bond

for E.W., Girling, who was elected
Coroner of Worth County at the
last election. He obtained the
proper securities and the Court
approved same. Should this bond
be rfiled and kept in this office?
also recorded here, or just what
is the proper handling of the
Coroner's bond? Where should it
be recorded and who should keep
same?"

~ The statutes relating to coroners and their manner
of qualifying are Section 11609, R.3. Mo. 1929, which is as
follows:

"4ll coroners, before they enter
upon the duties of their office,
shall take the oeth prescribed by
the Constitution, and shall give
bond to the 3tate of liissouri,

in the penalty of at least one
thousand dollars, with sufficient
sureties, residents of the county,
conditioned for the faithful per-
formance of the duties of their
office.”

And sSection 11610, R.S. Mo. 1929, which provides:
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"The county court shall, once in
every year, in each county, examine
into the sufficiency of the officlal
bond given by the coroner, and the
sureties thereto; and if it shall
appear that the bond of any coroner,
or the sureties thereto, are insuf-
ficlent, the said court shall cause
a record thereof to be made by their
elerk, and shall give notice thereof
to sald coroner, and require him to
give a new bond, to the satisfzetion
of said court, within such time as
they shall order.”

And Section 11611, R.°. ko. 1929, which is as follows:

"If a coroner neglect to give bond
and qualify within twenty days after
his election, or shall fail to give
bond when required under the pre-~
ceding section, his office shall be
deemed vacant."”

The above quoted statutes place upon the County Court
the duty of exemining and determining the suffiecleiicy of a
Coroner's bond. It does not maeke provision for the office in
which the bond is to be filed, but it 1s reasonable to zssume--
in fact, no other interpretation could be placed on the statute-=-
that the bond, after being approved and from time to time
examined by the County Court, should be filed in the office of

the County Clerk.

The statute relating to coroners does not provide for
recording the bond, nor is there any general statute which would
compel the recording of the same; however, if the Court deem it
necessary, the bond can bse recorded in the office of the Circuit
Clerk or Recorder of Deeds, as other instruments are recorded.
/e think, however, that it siould be filed in the office of the

County Clerk.
Respectfully submitted,

OLLIVER ¥W. NOLEN,
assistant .ttorney Generel.
aFPPROVED:

J‘.’ hc !A E()ii'

(ieting) Attorney General.



