CHIROPRACTIC: Board must hold annual election of officers.
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February 8, 1936.

br. Jerome ¥, Fontana, Secretary,
State Board of Chiropractic Examiners,
2605 Chippewa Street,

St. Louis, Lissouri.

Dear Sir:

We are in receipt of your letter of Jaunuary 17
requesting en opinion en the followlng metter:

"Dr. Trotter, 2 member of the xiscouri
State Board of Chiropractic Examiners,
end I, Secretary of the Board, have
been reappointed by the Honoreble
Governor, Guy B. Fark, cn the tenth
day of this month.

"¥e would eppreciate knowing if it is
necessary for this Board to hold a ncet-
ing for the election of ofiicers at this
time, or if this business may wait until
the Board convenes on kay &, 1956, whiech
date bhad been set &t our last Board
Meeting for this purpose. Our last
election of officers wae held in lay,
1935."

Section 13547, R. 3. ko. 1929, creates a state
board of chiropractic examiners and provides in part as
follows:

"Within thirty days after the passage
of this lew, the governor shall appeoint
five persons as aforesaid who shall be
chiropractic practitioners * * *.

They shall constitute the first beoard
of chiropractic examiners, their tern
of office shell expire, one in one
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year, two in two years, and two in
three ycars, after the date of
appointment. at the expiration of
the term of office of any member of
said board the governor shsll appoint
8 member for a term of three years."

We essume from your letter that the term of
Ur. Trotter and yourself as members of the Bosrd had ex-
pired and that vou were reappointed by the Governor by vir-
tue of the above section.

Section 13548, L, S. ko, 1929, provides for the
organization of the Board and states in rvert es follows:

"The board shall meet and orgenize
by electing a president, secretary
and treasurer, each to serve for a
period of one year."

If you had not been reappointed as a member of the
Board, a vacancy in the office of secretary would have existed
and it may have been necessary to hold an election to fill
your office, but since you were reappointed, no vacancy exists
in the office, and hence we are of the opinion that it would
not be necessgary for the Board to hold a meeting for election
of officers at this time, but wey weit until Liay, 1936, at
which time the officers will have served the statutory term
of one year for which they were elected.

Respectfully submitted,

Wil. ORR SAWYERS,
Assistant Attorney General.

APFROVED:

ROY MeKITTRICK

Attorney Genoral.
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