BUS AND TRUCK LAW: A partnership engaged in transporting
for hire, by special agreement, the
property of the individual members of

the partnership must have a contract
hauler's permit.

! - |
iarch 30, 1936

yr. C. Arthur Anderson E £7<i,/ j
Prosecutling Attorney L=

ct.louls County
Clayton, kissouri

Dear Sir:

i1s will acknowledge receipt of your letter re=-
questing an opinion from this office which reads as follows:

"I would lilke to have an opinion
from your office with reference
to the following:

"The question has come up in our
justice courts on several occasions
as to whether a partnership formed
for the purpose of operating a truck
used exclusively for the hauling of
goods for the members of the partner-
ship would have to obtaln a Publie
Service Permit. I am enclosing copy
of the copartnership agreement entered
into between several parties in this
State and would like to have your
opinion as to whether such a partner-
ship would have to obtain a P, 5. C,
permit as a common carrier, "

The co=-partnership agreement is long and i1t would
serve no useful purpose to set same out in full. It briefly
provides that the party of the First t, in consideration
of two hundred forty dollars ($240.00) peid by each of the
parties of the Second part, sold, transferred and conveyed to
each of said parties an undivided one~fifth interest in an
International Motor Truckj; that the purpose of the partner-
ship 1s transporting property of the partners, exclusively;
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the rates for hauling such freight 1s to be determined by
the parties to the agreement and the profits at the end of
one year of operation ars to be aeccounted for and each part-
ner is to receive a dividend of the profits according to the
amount invested. ihe truck used 1s to make three trips per
week to the City of St. Louls, and more if necessary to
handle and care for the business of the partles, and at any
time that any partner may have a load of six thousand (6,000)
pounds a special trip is to be made to take care of this pare
ticular load 1f i1t can not be cared for on the regular trips,
The truck is to be driven by the party of the First part who
is to receive a salary of sixty dollars ($60.00) per month
and operating expenses out of the income of sald business,
The parties of the Second part consist of four merchants of
FPpedericktown, Missourl.

You inquire as to whether such a partnership would
have to obtain a P, S, C., Permit as a common carrier,

Seetion 5268, Laws of Missouri 1931, provides, in
part,

"It 1s hereby declared unlawful

for any motor carrier to operate

or furnish service as a common
ecarrier within this state without
first having obtained from the
Commission a certificate declaring
that publie convenience and necessity
will be promoted by such operation.”

Bouviert'!s lLaw Dictionary, Vol. I, Third Revision,
defines 'Common Carriers' as follows:

"One whose buslness, occupation,
or regular calling it 1s to carry
chattels for all persons who may
choose to employ and renumerate
him. Dwight v. Brewster, 1 Flck.
(kass,) 50, 11 im, Dec.133; Fish
v. Chapmen, 2 Ga, 353, 46 Am, Dec.
3933 Sechoul. Bailm.sec.3453
Naugatuck E, Co. v. Button Co.

24 Conn. 479."
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Taking the above agreement at its face value it 1is
plain that the partmership is not operating as a common
carrier,

It would, therefore, be unnecessary for the co-
partnership to obtain a certificate of public econvenience
and necessity from the Publie Service Commission,

Having determined that the partnership 1s not
operating as a common carrier, the question arlses as teo
whether they are operating as contract haulers,

Section 5271, Laws of Hissourl 1931, provides:

"It 1e hereby declared unlawful

for any contract hauler # # * &

to operate or furnish transporte-
tion for persons or property or
both, for hire, over the highways

of this state without first having
obtained from the Commission a
contract hauler's permit # = 3 3 %"

Sub=section (¢) of Seetlion 5264, Laws of Missouri
1631, page 305, reads as follows:

"(e) The term 'contract hauler' when
used In this aet, means any person,
firm or corporation engaged, as his

or its principal business, in the
transportation for compensation or

hire of persons end/or property for

a particular person, persons, or
corporation to or from a particular
place or places under specisl or
individual agreement or agreements

and not operating as a common carrier
and not operating exclusively within
the corporate limits of an in=-
corporated city or town, or exclusively
within the corporate limits of such
city or town and its suburban territory
as therein defimed."
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There can be no doubt that & person, firm or
corporation who transports his or ite own property,
exclusively, does not come within the provisions of
the Act, and 18 not subject to the jurisdietion of the
Public Service Commission.

The above partnership agreement is patently an
attempt to avoid the necessity of obtaining a permit
from the Public Service Commission and being subject to
their jurisdiction. That the partnership is engaged as
ite principal business in the transportation, for com-
pensation, of property for particular persons to or from
particular places under speclal agreement and that they
are not operating as a common carrier 1s plain from the
co-partnership agreement, They therefore come withim
the definition of "contract hauler" and must obtain a
contract hauler's permit unless it can be sald that =aid
partnership is engaged in transporting its own property
exclusively, According to the agreement no property
of the partnership is to be transported but only the
individual property of the various members of the co=-
partnership. The property of the individual members of
the partnership is transported by the partnership for
compensation to or from a particular place of places
under special agrecment between the individual members
of the co-partnership.

It 1s, therefore, our opinion that under the terms
of the co=partnership agreement submitted to us that the part-
nership in question 1s engaged in operating tts business as a
contract hauler and must obtain a contract hauler's permit from
the Public Service Commission before transporting the property,
for hire, of the individual members of the partnership, over the
hichways of this State,

Yours very truly,

Je 2o TAYLOR
APPROVEDs: Assistant Attorney General

JOHN W, HOFFMAN, Jr.
(Aeting) Attorney General

JET:LC




