INSURANCE - Amount of reserve of mutual fire insuranc¢,; com=
nanies required,

R

\
January 2, 1930,

Honorable Te. Ce Mitchell, Jr.
Asslistant Actuary

Insurance Department
Jefferson City, MNissourl

Dear 5ir:

We have your request of December 14,
1934 for an opinion, which request 1s as follows:

"In Mr, Politte's request, it
appears that he limits his ree
quest for an opinion regarding
forelgn mutual fire insurance

o companies, Are we correct in
assuming that the opinlion ren-
dered was Iintended to apply to
domestic mutual fire companles as
well as forelgn mutual fire com=
panies?

"will you please alsc inform us

whether or not, in spproving a

non-=assessable form for mutual

fire companies, any requirement

should be made as to the amount

g:.' tm-';:.'r lus which the company must
ve

"Further, could s non-assessable
form of policy be lssued at once
b{ a mutual company organizing,
elther by means of applications
for policies, as provided in
Section 5808, or by means of the
guarantee fund as stated in this
Section?"
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¥We shall treat the paragraphs of i‘om- let-
ter separately and answer them in the order whiech
they appear in youwr letter.

You are correct in assuming that the opinion
referred to rendered by this office to Leo A, Politte,
Prosecuting Attorney of ‘ranklin County under date of
November 9, 1934 applies to both foreign and domestic
mutual fire insurance companies, That opinion was a
construction of Article VI of Chapter 37, R S. Moo
1620.

Relative to your second request as to whether
or not there 1s any requirement made as to the amount of
surplus which s mutual fire Insurance company must have,
we are unable to answer your inquiry npoeiriung. since
both Article VI and ‘rtlcle VII of Chapter 37, Re Se
Mo. 1929 apply to such mutual ingurance. /e assume
that insurance companles are admitted under either
Article VI or /rticle VII, and that your records speci-
fy under which /Article the mutual insurance company is
adnitted to do business 1in thls state. If you eare %o
submit a specific example or statement of facts, at the
first opportunity I shall be glad to go into that in
detall,

With reference to the third inquiry as to
whether or not a newly licensed mmtusl company can be=-
gin to issue non-agssessable policies from the beginning,
this in depends upon which Article the company was
authorized to do business under, Article VI, Chapter
5796 provides:

" ## any mutual company upon a
ma jority vote of i1ts members
present at an annual meetl

or at any speclal meeting ealled
for that purpose after one week's
notice by advertissment In one or
more newspapers # may charge and
recelve for the mutual benefit
of all its policyholders cash in
payment of premiums on such of
its policies as shall be, by a
ma jority vote of suech meeting,
determined upon,"
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Thus, from the sabove statute, 1t ap pears that
before a mutual company oan issue an asllegash premlum
policy under Article VI, it mmst have been 1In exlatence
prior to the issuance of such policy and therefore can-
not i1ssue sll-cash premium policles from the very begine
ning.Jection 5808, referred to In your letter, we leve
is limited to the method of begimning a mutual fire ine
surance company and 1s not any authority for 1issuing en
all=cash premium policy. Under Artisle VII, an alle-cash
premimm mutual pollcy m be immod under and by virtue
of the terms of Sectlion 5848 S« Yoo 1929, provided
the company, upon oraani:i.ng, hlll a contributing surplus
of at lesst {100,000,

Yours very truly,

FRARKLIN E. REAGAN
Aasistant Attorney General

APPROVED

Attorney General FER:FLE




