INTOXICATING LIQUORS: Licensess under a Liquor Control
Act cannot form a co-vartnership
with others and operste under a
license issued to one of partnerse
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Honorable Roy L. Kay
Prosecuting Attorney
California, Nissourl

Dear Sir:

This will acknowledge receipt of your request for
an opinion, which reads as follows:

"I would like to have your opin-
ion on the following state of facts.
'TA' obtains a license from the
state, county and city to sell 5%
beer. Later and during the term
covered by his license, 'A' forms

a partnership with others, who do
not have a license and the partner-
ship continues in the business of
selling 6% beer on the license obe
tained by 'A.' Has the new part-
nership as such & legal right to
continme to sell 5% beer on the
license 1ssued to 'A?!

"Section 16 of the new llquor laws
of the state reads as follows;

No license 1ssued under this act
shall be transferable or assigne
able.' ®

It is our oninion that Section 16 of the Licuor
Control Act, which you have sbove mentioned is inannli-
cable as apnlied to your hynothesise

Your attention 1s directed to Section 21 of the
Liquor Control Act, which provides in pert as follows:

"No person, partnership, associ-
ation of persons or corporation
shall manufecture or distill in-
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toxicating liquor within this

state, and no person, partnership,
association of porao:s or corpora=-
tion l%g;l sell or give a or
offer for sa ?E'w esale or

reta nor she any person, parte-
nership, association of persons or
corporation blend intoxicating liguor
nor shall any person, partnership,
association of persons or corpora=
tion, who shall import intoxicating
liquor into this state, offer same
for sale without f t ur 8
license _uLt .smﬁo ﬁ_mﬁ_ugh
of

h. ‘l
ouo ontro;.

From a careful perusal of the above section you will
note that a partnership is prohibited from engsging in
the sale of intoxicating liquors without obtaining a
license therefor. The license issued to "A" in your

pothetical guestion would be inoperative, inasmuch as
there has been a change of condition in the licensee,
that is, the licensee has formed a partnership with
others who are engaged in the sale of intoxicating
liquors under a license issued to "A". Therefore, the
partnership would have to obtain a license.

Your attention is further directed to Section 43-a
of the Liquor Control Act, which provides as follows:

"The term 'person' as used in this
Act shall mean and include any ine
dividual, association, joint stock
company, syndicate, co-partnership,
corporation, receiver, trustee, con-
servator, or other officer appointed
by any State or Federal Court."

It 1s the opinion of this Department that the partner-

ship above mentioned has no legal right to engage in the
sale of intoxicating liguors without obtaining a license,
further that such partnership is liable to prosecution
under the provisions of Section 43-a supra.

Respectfully submitted
APPROVED:

RUSSELL C. STONE

Assistant Attorney

ﬁa! Eif?'ﬂﬁﬁ General.
Attorney Gemeral.
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