LILUOR CONTRO". 4CT: A person cennot obtai . license to sell intoxicating
liguor and 3.2 beer license on the same piemises.

b—)4
June 14, 1935, PlLE [j_
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Hon. Alvin H. Juergensmeyer,
Prosecuting Attorney,

Warren County,

Warrenton, Missouri.

Desar oir:

This department is in receipt of your letter of
recent date relative to the following questions:

"section 2092 H.o.M. 1929 provides
that mileage shall be charged by the
County Judges once for each regular
term.

"uestion 1., ..t the close of the
regular kay term Court adjourns until
the first lLonday in June at which time
it will adjourn until the first lLonday
in July. are the County Judges entitled
to mileage for the ad journed terms of
court?

"uestion 2. Are the County Judges
entitled to milesge at a special term
of the County Court?

"I should also like to have a copy of
your opinion on the new liquor lew,
especially on the following gquestion:

"Can & retaller in a city of fiore than
500 whieh has voted "no'! on the sale of
hard liguor by the drimnk, obtain both &
license to sell liquor in the original
package and a 5% and 3.2 beer license?"
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"Are the County Judges entitled
%0 mileage at o _special term
of the County Court

"asre the County Judges entitled
to EIIeaga &t & sgecIaI term

of the County Cour

Your first two questions relate to the mileage which
may be charged by the members of the county court. On Msreh 1,
1934 an opinion was written by Assistant sttorney Ceneral
Franklin E. Reagan to Honorable V.5. Mathews, Clerk of the
County Court of Lincoln County, Troy, kissouri, in which this
guestion was decided. We are enclosing a copy of this opinion
and believe that 1t properly answers your questions.

II11.
"Can a retaller in & city of more
than 500 which has voted 'mo' on
the sale of hard liguor by the
drink, obtaln both a license to
sell ilquor in the origina] pack-
age and & 9% and 5.2 beer licenmse?"

Jection 22 of the Liquor Control .sct as amended by
the 58th General Assembly, provides that intoxicating liquor
shall be sold at reteil in the original package upon a
license granted by the sSupervisor of Liguor Control, and said
intoxicating liquor so sold shall not be consumed upon the
premises where sold, nor the original packege opened on said
premises of the vendor, except as otherwise provided in said

act.

We must next consider as to whether or not a 3.2 beer
license may be obtained along with the intoxicating liguor
license. Section 135139-h-1l of the Non-intoxicating Eeer

Law provides:

"Any person holding a permit

under this artiecle to sell non-
intoxicating beer at retail, who
shall have or keep or secrete in
or about the premises described in
and covered by his permit, any
intoxicating liquor of any kind

or charaeter, or any manufacturer
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or wholesale distributor who

shall sell intoxicating liquor
containing alcohol in excess of
3.2% by weight to any retail
distributor holding a license

or permit for the sale of non-
intoxicating beer only, shall be
deemed guilty of a misdemeanor
and upon conviction thereof sheall
be punished by imprisonment in

the county jall for a term of not
more than one year or by a fine of
not less than Fifty Dollars
($50.00) nor more than Ome Thou-
sand Dollars ($1,000.00) or by
both such fing and Jall sentence.”

CONCLUSION

In view of the above, it is the opinion of this
department that a person cannot obtain a license entitling
him to sell intoxicating liquor and also obtain a 3.2 beer
license entitling him to sell non-intoxicating beer on the
same premises.

Respectfully submitted,

OLLIVER W. NCLEN,
Assistant attorney General

APPROVED:

lom 1H| Hﬁiim, Jr.,
(Acting) Attorney General.
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