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Mrs, Mary E. Ryder, !
Missouri Commission for Blind, e
3858 Westminster Place,
St. Louis, Missouri,

i

Dear Mrs. Ryder:-

; We have your letter of Jenuary 29, 1934, in whiech
information was requested as follows:

"Will you please tell me if the members
of the staff of the Missouri Commission for the
Blind are exempt from Federal income tax returns
because they are employees of the State of Mis-
souri?”

Laws of 1933, page 190, repealing and reenacting
Sections 8888 and 8892 Revised Statutes of Missouri, 1929, provides
in part as follows:

"See., 8892, Compensation of members.-~-The
officers and members of the Commission hereby
created shall receive no salary or other compen-
sation for their services as officers or members
of the Commission for the Blind, but their traveling
expenses and other necessary expense in the perfor-
mence of their duties as officers and members of the
Commission for the Blind may be allowed and paid
them out of any funds that may be appropriated by
the State for the use of said Commission.™

The United States Internal Revenue Laws provide that
the compensation received by state and munieipal offiecers and employees
shall not be in eny way subjeet to the Federal Income Tax. See U.S.C.A.
Titlé 26, Section 954(b)(7), 2nd note 46 thereunder; also Title 26,
Section 1065(b) and Article 643 of Regulations 77, promulgated under
Seetion 116 of the Revenue Aect of 1932 as amended, This exemption does
not, however, apply to the person but merely to the compensation. In
other words, a state employee would be taxed on amny income he had outside

his state remuneration, and would be required to file a returmn as to suech
inecome.,




Mrs. Mary E, Ryder -2= February 7th, 1934,

Since under Seetion 8892 above quoted it is provided that
the members of the Commission shall receive no compensation for their
services except expenses, the question of taxatiom on that source
does not srise. As to such income as the members may have from
sources not conneeted with the state, Federal Income Tax returns must

be filed.

Very truly yours,

CHAS, M. HOWELL, Jr,
CMHJTr:1L0O Assistant Attormey Gemeral,

Approved:

Attorney Gemeral.




