Relating to and defining county bridges
and township bridges in counties under
township organization.

TOWNSHIF QRGANI CATION:
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February 9, 1934. | /' .
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n_‘_;\,‘_,fl
Mr. “dward C. Flint, _
Pattonsburg, Missouri, /

Dear Sir:

We acknowledge receipt of your letter of Tebruary 1,
1934, in which you state and inquire as follows:

*The Township Board of Cypress
Township, Harrison Co., wish you would
define the difference between a

county bridge and a township bridge.

Is the township required to make the
fills and approaches for county bridges?

Does the value of repairs on county

bridges make any difference as to who
repairs them, county or towmship?

I.

(e) Repairs costing less than twenty-five dol-
I ipon eount : iges air he township
: be made a he expense o he LOWRSDIT

soard of Diree ors.

Section 8164, N.S. Mo. 1929 provides as follows:
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*The township board of directors shall
construet and keep in repair all bridges
in their district costing less than one
hundred dollars; and shall make all nee-~
essary repairs, costing less than twenty-
five dollars, upon bridges which are now
or may hereafter be built within the
township: Provided, whenever it shall be
necessary in any road distriet for the
township bdoard to eause te be bHuilt a
bridge, the cost of which exceeds twenty-
five dollars, the board may, in its
discretion, advertise for bids by giving
at least fifteen days' notice, by five
written mnotices, posted in as many pudlie
places in said township, or by pudlication
in some newspaper published in the distriet
of the time and place of letting the
contraect.”™

Section 8165, R.8. Mo, 1929 provides as follows:

"Whenever it shall be necessary in any
township to build a bridge, the cost of

which shall exceed one hundred dollars,

the township board of directors shall

make out and cause to be presented to

the county court a certified statement

of the amount of money necessary for the
construetion thereof, and, if deemed
roper, the said county court shall cause
the dridge to be built by contraet as

provided by law."

Sections €164 and 8165, supra, appear to be self-interpreting;
that is to say that the expense of all bridges costing in the con-
struotion thereof less than one hundred dollars, shall be borne by
the tomnship Board of Direectors.

Under the same authority we rule that township boards of
-directors shall not only bdear the expense of the construction of
bridges costing less than one hundred dollars, dut it is their duty
to maintain them, as well as all bridges which have been or may
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thereafter be constructed by the County Court im their district:
provided, such repairs are less than twenty-five dellars.

The building of cg;ronoh-o and fills to bridges built
by the County Court is a simple matter of comtract for the

Court.
Respectfully submitted,
¥. W. BARNES,
Assistant Attorney General
APPROVED:

~ ROY MeKITTRICK,

Attorney General
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