LABOR; -‘ectric Line Crews, Leaklng Urews, MeTer men, etCc, , are
' not to be included in fixing the amcunt of inspection
fees of buildings or shops, as they are not euplcid within
such buildings or shops.

-

June 9, 1934,

Mrs, Mary @dna Crugen, | R
Commissioner of Labor, /
Jefferson City, Missouri,

Dear lrg, Cruzen:

We are acknowledging reeeipt of your letter in
which you inquire as follows:

"Has the State Labor and Industrial In-
spection Department in St., Louis authority
to colleet inspection fee for employes
working on the outside of the St, Louis
County Gas and Union Electric Company in
some of the following capacities, such =28
Meter Men, Electrie Line Crews, Cas con-
struers, Leaking Crews, Electric & C=as
trouble men?

The 8t. Louis branch of this Department
ie of the opinion that theere particular
places come under the inspection fee be-
cauge the men uee the buildinge goling in
and out for orders and changing their
clothes, ete.

I would apnreciate your opinion on this
subject as soon as possible in order that
this question may be straightened out in
the minds of the various insnectors in
this Department.®

Section 13219, R. 8. Mo, 1929, among other things,
provides how the fees for inspection shall be fixed. It
provides that:

Wess*sFor the inspection of ebery building
or shop in whieh three or less persons are
employed or found at work, the sum of
fifty cents; for the inspection of every
buliding or shop in which more than three
and not exceeding thirteen persons are em-
Ployed, the sum of one dollar;***e+ ®

The section then enumerates how the fees shall be
increased as the nmumber of persons increase. The statute
expressly provides that, the amount of fees to be codlected
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shall be regulated by the number of persons employed within
the building or shop. The purpose of the inspection statute
is to provide suitable working conditions in buildings and
shope for the benefit of the people who are employed within
the buildinge or shops. Such being true, it is consistent
that the Legislature should provide a graduated scale of
fees based upon the number of persons employed within the

bui;di?g or shop. We do not believe thatit was the inten-
tion of the Legislature the employes of the Company,who
are not emploved within the buildings or shops, should be
included in fixing the amount of the 8 to be charged
for the inspection. Men whose chief and substantial duties
require them to work out in the open and whose contact
with the buildings or shops inspected is simply incidental
because of being an employe of the Company should not be
included in determining the fees to be charged. leter men,
Electric Line Crews, Cas Construers, Leaking Crewse and
Electric and Gas Trouble llen, Eg the very nature of their
work, are not emplecyed within® ildings or shope in cuestion,

Of course, it may be true that they go to such
buildinge for the purpose of getting orders and changing
their clothes, ete., but it cannot be .said that they are
employed within the building or shop. Al) of their substan-
tial duties are carried on outside of the building or shop.
The fact is that they are employed not for the purpose of
working within the building or shop, but on the contrary,
ermployed to work outside of the building or shop. If they
can be included because they enter the building for indi-
dental purposes, then it would apnear that the amount of
fees would be fixed by the total number of persons employed
by any company, because every employe must, for some minor
purpose at some time, enter into some of the buildings of
the Company, We believe that it is only those people who
are employed within the buildings that may be included in
fixing the amount of the inspection fees, because the
inspection statutes were made for their benefit and, of
course, the more employes within a building the more in-
spection is required, but we do not believe that it was
ever the intention of the Legislature that such employes
a8 you have enumerated in your inguiry should be included in
determining the amount of fee to be charged when none of
the work they are employed to do is within a building,

We are therefore of the opinion that trouble
men, meter men, ete., as set out in your inguiry, should
not be included in determining the amount of the inepection
fee. These men are not employed within a building or shep,
as reguired by the statute, and the mere fact that they
incidentally use the buildings inspeected would not make
them persons employed within the Buiiding within the con-
templation of the statute.

As a matter of fact, they are employed to work
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not within the buildings inspected but their substantial
duties are a2ll performed outeide of any building or shop.

Very truly yours,

FRAVK W, HAYES,
Assistant Attorney General.

APPROVED:

ROY MC KITTRICK,
Attorney Ceneral.

FWH: M8,




