
SCJEOOLS: -Unn er Spct ion 9231 , H. 8. Fo. J 989, -~he !J'"'Xinmm J. evy :for 
scbnol ~urnoses if sixty-~ive cents in fistriats other 
th town districts. 

Q_) 

J'a~nu~ry 30, 19'34. 

l\\:r. C. R. C!:>_Tson, ~3eoretary, 
f!-r~.ndview Consolidated Schools, 
king City, ~issouri. 

DeA,I' Sir! 

We are a.oknow1edging receipt of your letter in l!hich 
you inquire as follows: 

ttfhe boa.rd of the Grandv-iew Ooneol ida. ted 
School, Number 1, Gentry County, has re­
quested me to "?tl'i te you in regard. to what 
would be tile legal levy for a consolidated 
school. 1/e ha:Ye a levy of 11.10 for school 
purx::oses. The Bell Telephone ConiPa.ny 
states it is illegal and refuses to pay 
the full a'llount. They will pay 65 cents 
for school uurposes plus_20 cents foT the 
bond and interest. 

Please inform me a,s to whether or not the 
boa;rd can collect the full amount. tt 

The Attorney (',eneral is only authorized to render 
official opinions to state officials and Prosecuting Attorneys. 
w·hile "lire CRnnot render you a,n offioi&l opinion in this 'rlfltter, 
we advise you th::tt Section 9.261, R. S. Mo. 1929, provides 
that: 

••••"The J.eYy thus extended shell not exceed 
. in ~my one year ae follows: ro::r building pur­
poses, one per centum in town echool districts, 
and not more than e.ixty-f 1 ve cents on the one 
hundred d.ollare in other districts; for school 
purposes, one per centum in town school dis­
tricts~ and not more than six.ty-five cents on 
the one hundred dolls.rs in other districts; 
for sinking fund, forty cents on the one hun­
d.:red dolJ.ars' 'Yaluation, md a sufficient 
amount to pay interest on bonded indebtedness; 
"• .. 
You do not state ?r:1ethe:r this is a. town school district 

and !rom your letter we assume tha.t it is not. Such being true, 
for sc~1ool purposes, the maximum levy for districts other than 
town distr iots is sixty-five cents on the one hundred doll are; 
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for sinking fund the maximum of forty cents and a sufficient 
amount to pay the interest on bonded indebtedness. If, by 
your letter, you mean that you have levied $1.10 for 
14 school nurnoses " that is in excess of the maximum nermi tted. 
Ho~ever,-if-the $1.10 le'fy includes the levy !or school purposes, 
sinking fund a..l"ld intereet on the bonded indebtedness, it may 
be legal, depending upon whether or not the levy for ttechool 
~')urposes• and sinking fund exceed the maximum set out in the 
s.bove section. 

Aecistant Attorney ~ 

Attorney General. 

FWH:S 


