County Surtgyors: 1, County surveyor must keep
: records and leave same for
\/ new County surveyor.
D 2, County Court may employ
e surveyors other than County
' surveyor to survey river
bars and other accreted
lands,

November 3, 1933.

Mr. J. B, Dearmont ,.' -+
Prosecuding Attorney 7
Mound City, Missouri.

Desr Mr, Dearmont:

¥We have received your letter of September 18, 1933, in which
was conteined a request for an opinion as follows:

"I haeve been requested to ask from your office an
opinion on Section 11606 R. S. 1929 as to the duty of
county surveyor to leave a record for the new county
surveyor, The outgoing surveyor did not record any of
the surveys made by him out of his office., Among the
numerous surveys made during the four years were: a river
bar survey, of about 2200 hundred acres; several small
bars; an addition to the cemetery in Oregon, and many
others. He refuses to give any information to the
present surveyor and there is no record left by him.

Can the county court under Section 11179 employ
surveyors other then the county surveyor to survey river
bars and deprive the county surveyor of the work and a
recorded record outside ssid surveyor's private record.

Thanking you in advance for these opinioms, I remain”

As to the first question above quoted, it is the opinion of
this office that it is the duty of the county surveyor to leave with
the recorder of deeds of said county a record to which the new sur-
veyor shsll of course have access, and that failure to perform such
duty shell subject him to the penalty provided in Section 11606 R. S.
Mo. 1929, in addition to the liability on his bond provided in Section
11573 R. S. Mo. 1929,

Section 11583 R. S. Mo., 1929, Art. 1, Chap. 75, provides
in part as follows:

"Surveyor to keep & record ~ The county surveyor of
every county or city shall: First, keep a fair and




correct record of all surveys made by himself and his
deputies, in a well-bound book, with a convenient indexm,
to be procured at the expense of the county or city for
that purpose, which books eand indexes shell be the prop-
erty of such county or city, and shall be known as the
"Reoord of surveys," and every such surveyor shall
record in such book a full and complete description

of ell corners establislrd by him or his deputies, wi th-
in two weeks after the survey has been certified to,

and such books shall be preserved by the recorder of
deeds the same as the records of conveyances of such
county or city and subject to inspection by any person
interested therein, under the supervisbn of the recorder
of deeds for such ocounty or city;"

Section 118573 R. S. Mo, 1929, Art. 1, Chap. 75, provides
as follows:

"Oath of office and bond., = Every county lurvoprshnll,
within sixty days efter receiving his commission, and
before ntoring upon the duties of his office, take the
oath presecribed by the Constitution, end enter into
bond to the state of Missouri, in & sum not less than
one thousand nor more than five thousand dollears, to
be determined by the county court, conditioned that he
will faithfully perform all the duties of the office of
county surveyor, and that at the expiration of his term
of office he, or in case of his deeth, his executors
or administrators, will immediately deliver to the
recorder of deeds of the county all the records, books
and papers appertaining to his offi ¢e; and it is hereby
made the duty of the clerk of the county court to
deliver to the recorder of deeds of their respective
counties all the books plets and copies of surveys of
any county surveyor, or which may be on file in their
respective of fices, and take the recorder's receipt

for the seame."

Section 11608, R. S. Mo., 1929, Art. 1, Chep. 75, provides
as follows:

"Penalty for failure of surveyor to perform duties.~ Any
county surveyor who shall fail to perform the duties
required of him by this chepter shall be fined in a sum
not exceeding ninety dollers, to be recovered by civil
action, at the sult of the injured party."”

A d4ili;ent search has provided us with no authorities in
the State of Missouri on this question but the lenguage of the above
quoted statutes is perfectly clear, These sections being all part




of the same article and chapter ¢en be read together and when this
is done it is evident that not only is the duty provided for but also
the liability both on the bond and under the stat utory pemalty.

As to the second question in your letter above quoted, we can
find nothing in our statutes or decisions to prevent the county court
from employing surveyors other then the county surveyor to survey river
bars without providing the county surveyor with a record thereof.

Section 11179, R. 8. Mo., 1929, Art. 6, Chap. 66, provides
as follows: -

"County court may employ surveyors and attorneys. - The
county court maey employ surveyors to survey said lands end
islends, end attorneys to represent them in any suits
pertaining thereto, and shall pay such surveyors and
attorneys reasoneble compensation for their services, to
be paid out of any funds arising out of the ssle of such
lands end islends, or out of the general revenue fund

of the county as mey be agreed upon at the time such
surveyors and attorneys are employed."

The above quoted section which is found in the above
numbered article entitled Accreted Lands clearly gives the county
court the power to employ surveyors for the surveying of such lends
end since county surveyors are not mentioned the word "surveyar"™
must be teken to mean any surveyor. The duties of surveyors as to
keeping and furnishing records, mentioned in the first part of this
opinion, apply only to county surveyors and cennot be held to apply
to all surveyors doing work for the county court. The power given by
the ebove section seems rather broed but since it stends alone and
is not qualified by other sections we are bound by its terms.

Very truly yours,

Cherles M. Howell, Jr.,
Assistant Attorney General.

Approved:

Attorney Generael.




